11 İlde Suç Örgütüne Operasyon

Organize Suç Örgütü Operasyonunda 33 Şüpheli Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın merkezli 11 ilde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 2 elebaşının da bulunduğu 35 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 33’ünün tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Hatay, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Muğla, Antalya, İzmir, Niğde ve Sinop’ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar sonucunda dolandırıcılık, kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla şüphelilere yönelik soruşturma başlatıldığını belirtti.

Şüphelilerin, sosyal medya platformlarında vatandaşlarla sahte borsa uygulamaları üzerinden iletişim kurarak dolandırdıkları ve elde ettikleri suç gelirini yatırım, finans ve kripto danışmanlığı adı altında kurdukları paravan şirketler aracılığıyla akladıkları tespit edildi. Toplamda 2,5 milyar TL’lik işlem hacmine sahip olan suç örgütünün elebaşları K.U. ve H.İ.K. operasyon sonucunda yakalanırken, 33 şüpheli tutuklandı.

Operasyon kapsamında ise 300 milyon TL değerinde 10 araç, 16 arazi, 2 ev, 814 banka hesabı ve 35 kripto varlık hesabı ile birlikte çok sayıda dijital materyal, belge ve doküman ele geçirildi.

Related Posts

Ayşe’yi ölüme götüren 9 gün

Cinayet işleyip 2 yıl serbestçe dolaşan eski polis Cemil Koç’un tutuklama kararı 9 gün önce çıksa Ayşe Tokyaz yaşayabilirdi.

Hanzala’ya ikinci uğurlama

Gazze’ye insani yardım götürmek için geçtiğimiz günlerde İtalya’dan denize açılan “Hanzala” (Handala) gemisi, İtalyanların yoğun desteği ve talebi nedeniyle Gallipoli Limanı’ndan ikinci kez uğurlandı.

İran medyası duyurdu: Nükleer görüşmeleri 25 Temmuz’da İstanbul’da

İran’la İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Kumar borcu yüzünden takıları alıp kaçmıştı: Kaçak damat bulundu

Denizli’de yeni evlenen teknik direktör Hüseyin Cumhur Acar, düğünün ardından ortadan kayboldu. Yaklaşık 2 milyon TL borcu olduğu iddia edilen Acar’ın, kumar ve bahis oyunları nedeniyle kaçtığı öne sürüldü. Günler sonra ortaya çıkan Acar’la ilgili açıklamayı eşi sosyal medyadan yaptı.

Serinlemek için göle giren çocuk boğuldu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde serinlemek için göle giren 14 yaşındaki çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

Ağrı’da minibüs bisikletli çocuğa çarptı

Ağrı’da minibüsün çarptığı 14 yaşındaki bisikletli çocuk, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kaza sonrası minibüs yol kenarına devrilirken, sürücü gözaltına alındı.