31 Mart seçimlerinden bugüne 13 belediyeye kayyum atandı

AKP İktidarı, 15 Temmuz Sonrası Kayyum Uygulamasını Devreye Soktu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı, 15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal Döneminde (OHAL) kayyum uygulamasını başlattı. 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 1 Eylül 2016’dan itibaren bu düzenleme yürürlüğe girdi.

OHAL döneminde alınan bu karar kalıcı hale gelerek halen devam etmekte. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Hakkari, Batman, Tunceli, Siirt, Esenyurt, Halfeti, Ovacık, Bahçesaray, Akdeniz, Kağızman ve Şişli Belediyelerine kayyum atanmış durumda.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akkış, 3 Haziran’da görevden alınarak Hakkari Valisi Ali Çelik tarafından “belediye başkan vekili” olarak atandı.

Ahmet Özer’in Görevden Alınması

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 30 Ekim’de görevden alındı ve yerine İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy “belediye başkan vekili” olarak atanmıştır.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine Vali Tuncay Akkoyun, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün yerine Vali Ekrem Canalp, Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine Kaymakam Hakan Başoğlu 4 Kasım’da “belediye başkan vekili” olarak görevlendirilmiştir.

Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak’ın yerine 22 Kasım’da Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yerine Kaymakam Hüseyin Şamil Sözen; Bahçesaray Belediye Başkanı Ayvaz Hazır’ın yerine 29 Kasım’da Kaymakam Harun Arslanargun “belediye başkan vekili” olarak atanmıştır.

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız’ın yerine 13 Ocak’ta Kaymakam Zeyit Şener, Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ın yerine 29 Ocak’ta Vali Kemal Kızılkaya “belediye başkan vekili” olarak atanmıştır.

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan’ın yerine Vali Ozan Balcı “belediye başkan vekili” olarak görevlendirilmiştir.

Kağızman Belediye Eş Başkanı Mehmet Alkan’ın “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından yerine Kaymakam Okan Daştan “belediye başkan vekili” olarak atanmıştır.

İstanbul’da İkinci Kayyum Olayı

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütüne yardım etme” suçundan tutuklanarak, yerine Kaymakam Cevdet Ertürkmen “belediye başkan vekili” olarak atanmıştır. Böylelikle Esenyurt’un ardından Şişli, İstanbul’da kayyumla yönetilen diğer belediye olmuştur.

Related Posts

Bilecik’te yine orman yangını çıktı

Bilecik’in merkeze bağlı Vezirhan beldesinde orman yangını çıktı. Bilecik’te geçtiğimiz haftada da çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınmıştı.

Klima kavgası çıktı: Arkadaşının boğazını kesti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, klima yüzünden çıkan tartışma cinayetle sonuçlandı.

Ünlü içecek acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…

İzmir’de yangın felaketi: Alevler evlere dayandı

İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale 3’ncü gününde sürüyor. Yangında Atatürk ve Cumhuriyet mahalleleri ile 4 köy tahliye edildi.

Kamyonetin kasasındaki jeneratör bir anda patladı! Tamirci alevler içinde kaldı

Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde 21 Haziran’da yaşanan olayda, bisiklet tamircisi Yılmaz T., kamyonet kasasında tamir ettiği jeneratörün yakıt deposunun patlaması sonucu alevler içinde kaldı.

Sel, toprak kayması, çatı çökmesi: 57 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da haziran ayının ortasından bu yana etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve çatı çökmesi gibi olaylar nedeniyle 57 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ULUSAL AFET YÖNETİM AJANSI AÇIKLAMA YAPTI Ulusal Afet …