5 kişinin cinsel saldırısına uğrayan kadından çağrı: Ölmek istemiyorum

KKTC’de Genç Kadın Çağrıda Bulunuyor: Cinsel Saldırıya Uğradım!

Bir genç kadın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 5 erkek tarafından Nisan ayında cinsel saldırıya uğradığını belirtiyor ve sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunuyor. İrem isimli 21 yaşındaki genç kadın, saldırının ardından tehdit edildiğini ve yetkililere sesini duyuramadığını dile getiriyor, “Ölmek istemiyorum” diyor.

İrem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor:

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUZ”

“Merhaba, ben 21 yaşındaki İrem. Kıbrıs’a üniversite eğitimi için geldim ve 13 Nisan 2024 tarihinde 5 kişi tarafından cinsel saldırıya maruz kaldım. Ancak açtığım davaya devam etmemem için, şikayetimi geri çekmem ve duruşmalara katılmamam için aileler tarafından 7-8 aydır ölüm tehditleri alıyorum. Can ve mal güvenliğimiz tehlikede.”

“YUSUF ATAN, İBRAHİM ARZAKÇI, BAVER YAŞAR, ŞEHMUS KAYA, ZÜLKÜF KAYA”

İrem, söz konusu ailelerin Diyarbakırlı olduklarını, aşiret olduklarını ve siyasi destekleri bulunduğunu iddia ederek sürekli tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını belirtiyor. 13 Nisan 2024 tarihinden beri tutuklu yargılanan 5 şahsın isimleri ise Yusuf Atan, İbrahim Arzakçı, Baver Yaşar, Şehmus Kaya ve Zülküf Kaya.

“HALA TEHDİTLER DEVAM EDİYOR”

Uzun süredir tehditler ve takipler nedeniyle davaya katılamadığını ifade eden İrem, sonunda polis ekipleri tarafından güvenliği sağlanarak duruşmalara katılmaya başladığını ancak hala tehditlerin ve hakaretlerin devam ettiğini belirtiyor.

“BENZİN DÖKÜLEREK ATEŞE VERİLDİK”

23 Aralık 2024 tarihinde, tehditler üzerine endişelenen İrem’in kardeşiyle beraber annelerine ait araçlarının evlerinin önünde benzin dökülerek ateşe verildiğini belirtiyor ve bunun saldırıya uğradığı ailelerin işi olduğunu iddia ediyor.

“21 YAŞINDAYIM VE ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Yaşadığı tehditlere rağmen yetkililere şikayet etmelerine rağmen can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu ifade eden İrem, ailesiyle beraber ölümle tehdit eden ve hakaretlerde bulunan ailelere karşı adalet arayışında olduklarını vurguluyor ve destek istiyor, “Lütfen sesimizi duyurmamıza yardım edin, henüz 21 yaşındayım ve ölmek istemiyorum.” diyor.

Related Posts

İsrail-İran çatışmaları bir haftayı doldurdu: Trump’ın savaşla ilgili kararını ne zaman vereceği açıklandı

İsrail-İran arasındaki çatışmalar 7. gününde de devam ederken Beyaz Saray’dan kritik bir açıklama geldi. ABD’nin savaşa dahil olup olmayacağı merak konusuyken Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın iki hafta içerisinde …

CHP’nin kurultayına yönelik süren davalarda kritik duruşma yaklaşıyor: Başsavcılık iddianameyi hazırladı, asliye hukuk ne karar verecek?

CHP’nin avukatı Çağlar Çağlayan; CHP’nin 38’inci Olağan Kurultay’ı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline yönelik süren davaya ilişkin; “Eğer memlekette toz tanesi kadar bir adalet kaldıysa, bu davanın reddedilmesi gerekir” derken, şaibe iddianamesinin “rüşvet” yönünden görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine yönelik de “Asliye Ceza, kendin bir rüşvet tabiri yaparak değerlendirmede bulun diyor. Bu doğru bir usul değil. Asliye Ceza belli ki iddianamedeki suçun delillendirilemediğini anladı ki, farklı bir suç isnadını talep ediyor” ifadelerini kullandı.

Profesör açıkladı: İşte kenelerin en çok tercih ettiği kan grubu

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Alev alan kamyon, akaryakıt istasyonuna girdi!

Diyarbakır’da alev alan saman yüklü kamyon, bir akaryakıt istasyonuna girdi. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan CHP’ye ‘boykot’ tepkisi: ‘Bir an evvel geri dönmeye çağırıyoruz’

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP’nin sosyal medya hesaplarından bazı televizyon kanalları için boykot çağrısı yapılmasına tepki gösterdi. Altun, “Ana muhalefet partisinin en büyük arzularından birinin de tek tip, renksiz, sadece kendi fanusunda, kendi kontrolünde bir medya olduğunu gayet iyi biliyoruz” dedi.

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı

Kod adı C: MI6’in başına 116 yıllık tarihinde ilk kez bir kadın atandı