Metin Akpınar otel yangınında acı gerçeği gözler önüne serdi: ‘Biz böyle bir millet değildik’ diyerek anlattı

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangınında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Bolu’nun Kartalkaya beldesinde bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın, 11 saat boyunca söndürülemeyince, ihmali ve denetim eksikliğini gözler önüne serdi.

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun belediyede olduğunu vurgularken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bakanlık izinlerini göstererek sorumluluğun Bakan Ersoy’a ait olduğunu savundu. Otel binası yıkılacağı açıklamasının ardından yeni bir bilirkişi heyeti tarafından incelenmeye alındı.

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, otel sahibi dahil 9 kişi tutuklandı.

“Hepimiz Sorumluyuz, Biz Hapse Girelim Bari”

Ünlü tiyatrocu Metin Akpınar, Candaş Tolga Işık’ın Youtube canlı yayınında facianın ardından yaşananları değerlendirdi. Grand Kartal’daki ihmallerin diğer otelleri de sorgulattığını söyleyen Akpınar, sorumluların belirlenmesinin önemine dikkat çekti.

Akpınar, yaşanan acının ardından “78 kişi hayatını kaybetti, dualarımız onlarla. Geriye kalanlara sabır diliyoruz. Acil servisten 40 kişi taburcu oldu, 10 kişi hala tedavi görüyor. Şu an yapabileceğimiz tek şey duaya devam etmek. Ancak yarın daha fazla şey yapmamız gerekecek.” şeklinde konuştu.

Akpınar ayrıca, otellerdeki yangın güvenliği önlemlerinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve itfaiyenin uzaklığının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Metin Akpınar, Otel Yangınında Yangın Merdiveni Sorununa Dikkat Çekti

Metin Akpınar, kendi oturduğu binanın yangın merdiveni olmadığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu dile getirdi. Akpınar, yapı denetçilerinin önemine vurgu yaparak, “Eğer bir yangın çıkarsa, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuda daha hassas olması gerekiyor.” dedi.

Akpınar, facianın yıkımdan önce detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve toplumun sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

‘Eşcinsel Robinson Crusoe’: Ölüme terk edilen denizcinin gerçek hayat hikayesi

‘Eşcinsel Robinson Crusoe’: Ölüme terk edilen denizcinin gerçek hayat hikayesi

Katil İsrail’in Gazze’ye saldırılarından son 24 saatte 153 kişi hayatını kaybetti

Katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 153 artarak 53 bin 272’ye yükseldi. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 459 yaralı getirildi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Aldansan da, aldatma!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan soruşturmanın iki ay geçmesine rağmen herhangi bir delille desteklenmediğini vurgulayarak, “Aldansan da, aldatma!” mesajını paylaştı.

Barış görüşmelerinden saatler sonra, Rusya sivil otobüsü vurdu

Rusya’nın Sumi’de bir minibüsü vurduğu saldırıda 9 sivil hayatını kaybetti. Olay, İstanbul’daki barış görüşmelerinden saatler sonra yaşandı. Aynı gün Ukrayna da Kırım’da Rusya’ya ait bir mühimmat deposunu hedef aldı.

Trump’tan Gazze açıklaması: Önümüzdeki ay boyunca çok iyi şeylerin olacağını düşünüyorum

Trump’tan Gazze açıklaması: Önümüzdeki ay boyunca çok iyi şeylerin olacağını düşünüyorum

Özgür Özel’den Kurban Bayramı çağrısı! Hissesini o vakfa bağışlayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurban Bayramı bağışını nereye yapacağını açıkladı