Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü mahalle statüsüne geçiyor

Bartın merkeze bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçmek için düzenlenen referandumda halk kararını verdi. Daha önce iki kez yapılan ve sonuçları ‘hayır’ çıkan referandum bu kez ‘evet’ kararıyla sonuçlandı.

661 kayıtlı seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandum sonucunun ardından, belediye meclisinde alınacak kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilik tarafından onaylanması gerekiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacak.

Köy halkı için tarihi bir karar olan referandum, bölge halkının gündeminde geniş yer bulurken, bundan sonraki adımlar dikkatle takip edilecek.

Related Posts

Netanyahu ve Zamir karşı karşıya: Kabine toplantısındaki kavga basına sızdı

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’nde yeni bir ateşkes ve rehine takası anlaşmasının gündemde olduğu bir dönemde, İsrail iç siyasetinde dikkat çeken bir kriz yaşandığı iddia edildi. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu ile İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir arasında, Gazze politikaları nedeniyle sert bir tartışma yaşandı.

ABD’den Hizbullah’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın kontrolünde olduğu belirtilen finans şirketi Al-Qard al-Hassan (AQAH) ile bağlantılı yedi üst düzey yetkili ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

İzmir’de ‘arazi’ dehşeti: 3 kardeş öldü

İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kardeş hayatını kaybetti.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.