Fransa, Çad’daki bir askeri üsten çekildi

Fransa ile Çad Arasındaki İşbirliği Anlaşması Sona Erdi

Fransa ile Çad arasındaki işbirliği anlaşmasının sona ermesinin ardından, Paris hükümeti, Çad’daki Faya Askeri Üssü’nü boşalttı. Fransa Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Çad’daki askerlerinin tahliyesi devam ediyor.

Çad’da bulunan Fransız askerlerinin konuşlu olduğu Faya Askeri Üssü, Çad ordusuna geri verildi. Çad hükümeti, savunma sanayisi ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan anlaşmayı iptal etme kararı aldı. Bunun üzerine Fransız savaş uçakları ve askeri birlikler ülkeyi terk etmeye başladı.

Çad makamları, ülkede bulunan 1000 Fransız askerinin çekilme sürecinin 31 Ocak’a kadar tamamlanmasını istedi. Fransa ile Çad arasındaki bu gelişmeler dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Related Posts

Rus İHA’ları şehirlere indi: Ukrayna ordusunu “balık ağları” koruyor

Ukrayna’da yüksek teknolojili ölüm makinelerine karşı en etkili savunmalardan biri, binlerce yıllık basit bir çözüm oldu. Sokakları artık “balık ağları” koruyor.

Muhasebe müdürü ama 10 yıldır çöp karıştırıyor

Kimi insanların hayattaki beklentileri ve eylemleri, başkalarının aklına bir türlü girmez… 43 yaşındaki muhasebe yöneticisi kadın için de aynısı geçerli. Saygın bir işi olmasına rağmen 10 yıldır çöp konteynerlerini karıştıran kadın, bu aksiyonunun ardında ulvi bir amaç olduğunu vurguluyor…

MHP’li belediye geri adım attı! Şehit babası evine kavuştu

2012 yılında Şırnak Uludere de şehit düşen Uzman Çavuş Bayram Tekin ‘in babası Servet Tekin’in (80) Konya’nın Akören ilçesinde dededen kalma evi tapuda sehven yapılan bir hata nedeniyle MHP yönetimindeki Akören Belediyesi’ne geçti. Şehit babası Bayram Tekin tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadı ve belediye evi satılığa çıkardı. SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği olayın ardından şehit babası evine kavuştu.

Mehmet Murat Çalık’ın avukatlarından açıklama

Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın avukatları, son günlerde kamuoyunda dolaşan iddialara ilişkin müvekkillerinin sağlık durumuna dair yazılı bir açıklama yaptı.

Amasya’da kereste deposu ve ev alev alev yandı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde kereste deposunda yangın çıktı. Deponun yanındaki eve de sıçrayan alevler ekiplerin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.

Aydın’da ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi

Aydın’ın Germencik ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde şüpheli bir araçta yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tek kırma av tüfeği ele geçirildi.