ABD ve Kolombiya arasındaki göçmen iade krizi: Kolombiya devlet yetkililerine vize kısıtlaması

Trump Kararıyla Kolombiya Göçmenleri Sınır Dışı Edilmedi

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı göçmen kararları doğrultusunda, düzensiz göçmenlerin askeri uçaklarla ülkelerine sınır dışı edilme süreci devam ediyor. Ancak Kolombiya, bu sürece karşı çıktı ve ABD uçaklarının inişine izin vermedi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, “Kolombiyalı göçmenler suçlu gibi görülemez. ABD, göçmenlere saygı göstermeli ve kabul protokolleri oluşturmalı” şeklinde açıklama yaptı.

Petro, Kolombiya’da göçmen statüsüne sahip olmayan 15.660 ABD vatandaşının bulunduğuna da dikkat çekerek durumu vurguladı.

ABD’nin Aldığı Karar

Bu gelişmenin ardından ABD, Kolombiya’nın düzensiz göçmenleri kabul etmemesi üzerine, devlet yetkilileri ve aileleri için vize kısıtlamaları getirdiğini duyurdu.

Yaşanan Süreç

Trump, yemin töreninden sonra yasal göç imkanlarını kısıtlayan uygulamaları açıklamıştı. ICE kuvvetlerine hassas sayılan alanlarda göçmenleri tutuklama yetkisi verilmiş ve sınıra daha fazla asker gönderme kararı alınmıştı.

ABD Başkanı, göçmenlerin sınır dışı edilmesi için DEA, ATF ve USMS gibi federal ajanslara geniş yetkiler vermişti. X hesabından yapılan açıklamada, 538 göçmenin gözaltına alındığı ve 373 kişi için gözetim talebinde bulunulduğu belirtilmişti.

Meksika da geçen hafta benzer bir durum yaşayarak ABD’ye ait askeri uçağın iniş talebini reddetmişti. Brezilya Dışişleri Bakanlığı ise göçmenlerin aşağılayıcı muameleye maruz kaldıklarını belirterek uygulamayı kınamıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

ABD’de gayriresmi ‘Kıbrıs’ zirvesi düzenlenecek

Birleşmiş Milletler (BM), 16 ve 17 Temmuz tarihlerinde New York’taki genel merkezde, Kıbrıs konusunda tarafların bir araya geleceği gayriresmi toplantı yapılacağını açıkladı. Toplantının, diyaloğu sürdürme ve mart ayından bu yana kaydedilen ilerleme hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunacağı ifade edildi.

İki ülke nükleer santralini acil olarak kapattı!

Fransa ve İsviçre ülkedeki aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı nükleer santrallerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

DEM Partili belediye başkanı, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

DEM Parti, Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı’yı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Mansur Yavaş’tan ‘Madımak Katliamı’ açıklaması: ‘Hiç dinmeyen bir sızı’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “2 Temmuz 1993. Ülkemizin hafızasında derin bir yara, vicdanlarımızda hiç dinmeyen bir sızı. Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Ünlü popçudan itiraf: Kaç kere kürtaj oldum hatırlamıyorum

Ünlü şarkıcı Lily Allen, Miquita Oliver beraber yaptığı podcast yayınında hayatında dair çarpıcı bir itirafta bulundu. 40 yaşındaki pop sanatçı kaç defa kürtaj olduğunu hatırlamadığını söyledi.