Piyasalarda kredi notu bekleyişi: Fitch’ten Türkiye’ye yeni not artırımı gelir mi?

Fitch Ratings, 2025 yılına ilişkin Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihi belirlemiş ve planlı gözden geçirmelerin ilkinin bugün, ikincisinin ise 25 Temmuz 2025 tarihinde açıklanacağını aktarmıştı. Ancak, kredi derecelendirme kuruluşlarının paylaştıkları tarihlerde bir rapor yayınlama zorunluluğu bulunmuyor.

Diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P Global ile Moody’s, söz konusu tarihleri pas geçebiliyorken Fitch ise genellikle söz konusu tarihlerde raporunu yayımlıyor.

Bu kapsamda piyasalar ise Türkiye’nin kredi notunu son olarak eylül ayında “B+”dan “BB-“ye yükselten Fitch Ratings’in Türkiye ekonomisine dair son değerlendirmesini beklemeye başladı.

Son yapılan yukarı yönlü revizyona rağmen Fitch’in Türkiye’ye yönelik spekülatif olarak değerlendirilen mevcut kredi notu, yatırım yapılabilir seviyenin hala üç kademe altında yer alıyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Gram altın rekor tazeledi: Japonya seçimleri sonrası zirveye çıktı!

Altın fiyatları haftaya rekor seviyelerle başladı. Fed açıklamaları, dolar endeksindeki düşüş ve Japonya seçim sonuçları piyasaların odağına yerleşti.

Miilux OY, IDEF’25’te Denizaltı Çeliğini Tanıtıyor

Miilux OY, IDEF’25’te yerli denizaltı çeliğini tanıtarak savunma sanayisinde bağımsızlık hedefine katkı sağlıyor.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası (21 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,95 değer kazanarak 10.568,56 puana yükseldi. Cuma günü 10.366,16 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,08 puan artışla 10.413,24 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Kayseri’de TMO Hububat Alımına Başladı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alımına başladı. Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç, alım sahasını ziyaret ederek çiftçilerin taleplerini dinledi. Yeni alım alanları hazırlanacağı müjdesi verildi.

Sıcaklıklar 12 derece artıyor, Bakan Yumaklı’dan ”orman yangını” uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gelecek hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması, nem oranının yüzde 20’nin altına düşmesi ve kuvvetli rüzgarların etkili olmasının ”orman yangını riskini en üst seviyelere taşıdığını” belirtti.

İŞKUR, Kayseri’de 10 bin 988 kişiyi işe yerleştirdi

2025’te Kayseri’de İŞKUR, 10.988 kişiyi işe yerleştirirken, 23.548 açık iş ilanı aldı.