Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Anksiyete Hakkında Önemli Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belli Düzeydeki Anksiyete Motive Edici Olabilir

Anksiyetenin genellikle olumsuz algılandığını belirten Gökpınar, aslında bu duygunun kişileri koruduğunu ve yönlendirdiğini ifade etti.

Sınav kaygısı yaşayan bir kişinin anksiyetesinin motivasyon sağlayabileceğini vurgulayan Gökpınar, anksiyetenin işlevsellik bozduğu durumlarda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaygının Kaynağındaki Düşünceyi Fark Etmek Önemli

Kişilerin işlevselliklerinin bozulmaya başladığında tedavi arayışına girdiğini belirten Gökpınar, kişilerin yaşadıkları olaya karşı duydukları korkunun kaynağını anlamak gerektiğini söyledi.

Spesifik bir olayı örnek göstererek yardım isteyen kişilerde, kaygılanılan durumun altında farklı sebepler olabileceğini belirten Gökpınar, düşünceyi fark etmenin önemini vurguladı.

Telkinler Yetersizlik Duygularını Pekiştirebilir

Anksiyeteyi azaltmak için dikkat dağıtıcı aktiviteler yapmanın önemine değinen Gökpınar, fiziksel aktivitenin anksiyeteyle baş etmede etkili olduğunu belirtti.

Düşünceleri yönlendirmenin zorluğuna dikkat çeken Gökpınar, telkinlerin yetersizlik duygularını artırabileceğini söyleyerek, kişilere desteğin telkinlerden uzak durarak dinlemeye odaklanmalarını önerdi.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Doç. Dr. Doğan: Tekirdağ’da 200 kene tutunması vakasında bulaşıcı hastalığa rastlamadık

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yanık Merkezi Açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 29 Mayıs 2025 Perşembe günü, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen “Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”ne katılım gösterdi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Böbrek hastalıklarının nedenlerinden biri sezaryen olabilir

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Böbrek hastalıklarının nedenlerinden biri sezaryen olabilir

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.