Telefonunuzun uzun süre dayanması için asla kaldırmamanız gereken 5 uygulama!

Akıllı Telefon Güvenliği İçin 5 Önemli Adım

Akıllı telefonlar, kişisel ve profesyonel verileri barındıran kritik cihazlar olarak kabul ediliyor. Uzmanlar, hangi uygulamaların asla silinmemesi gerektiğine dikkat çekiyor ve bu adımların cihaz güvenliği için hayati önem taşıdığını vurguluyor.

1. Güvenlik Duvarınızı Kaldırmayın

Android’de Google Play Protect, iOS’ta benzer güvenlik araçları, zararlı yazılımları engelleyen ilk savunma hattını oluşturuyor. Siber güvenlik uzmanları, bu uygulamaların silinmemesinin hem donanım hem de veri güvenliği açısından önemli olduğunu belirtiyor.

2. Kayıp Cihaz Özelliğini Devre Dışı Bırakmayın

Cihazımı Bul ve Find My iPhone gibi uygulamalar, kayıp durumunda cihazı bulmanıza ve uzaktan kontrol etmenize olanak tanıyor. Bu uygulamaların silinmesi durumunda, telefonunuzu bulma veya içeriği uzaktan yönetme şansınızı kaybedebilirsiniz.

3. Güncellemeleri İhmâl Etmeyin

Yazılım güncellemeleri, güvenlik açıklarını kapatmanın yanı sıra telefonunuzu daha iyi hale getirir. Güncellemelerin düzenli yapılması, telefonunuzu potansiyel tehditlere karşı korur.

4. Tanılayıcı Araçları Devre Dışı Bırakmayın

Samsung’un Cihaz Bakımı ve Apple’ın pil durumu izleme gibi uygulamalar, telefonunuzun genel sağlığı hakkında bilgi verir. Bu uygulamaların devre dışı bırakılması, cihazınızın sağlığını izleme yeteneğinizi azaltabilir.

5. Bulut Yedeklemesini Unutmayın

Google Drive, iCloud veya Samsung Cloud gibi yedekleme hizmetleri, verilerinizi korur ve kaybolma durumunda geri almanızı sağlar. Bu servislerin kaldırılması, veri kaybı riskini artırabilir.

Görünmez gibi gözüken bu uygulamalar, aslında cihaz güvenliğinin temel taşlarıdır. Uzmanlar, bu adımların telefonunuzun güvenli, güncel ve uzun ömürlü olmasını sağladığını belirtiyor.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.