Trump nihayet onayladı: U.S. Steel, Japonlara satılıyor

U.S. Steel, 14,9 Milyar Dolara Nippon Steel Tarafından Satın Alınıyor

ABD’nin köklü çelik üreticisi U.S. Steel, Japonya’nın dev sanayi şirketi Nippon Steel tarafından 14,9 milyar dolara satın alınıyor. Başkan Donald Trump’ın imzaladığı kararnameyle birleşmenin önündeki son engeller de kalktı. Şirketler, ABD Hazine Bakanlığı’yla yapılan anlaşma kapsamında, ulusal güvenlik kaygılarını gidermeyi taahhüt etti.

Yapılan açıklamada, Amerikan çelik sanayisini güçlendirmek için taahhütlerin uygulanacağı belirtildi. Anlaşma, 2028’e kadar 11 milyar dolarlık yeni yatırım, üretim ve ticaret yükümlülükleri içeriyor.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yoji Muto, “Bu yatırım, Japonya ile ABD arasındaki yakın ortaklığı daha da pekiştirecek” dedi.

ABD hükümeti, anlaşma kapsamında ‘altın hisse’ aracılığıyla şirketin bazı stratejik kararlarında veto hakkına sahip olacak. Pennsylvania senatörü David McCormick, bu hissenin Amerikan çıkarlarını koruma amacı taşıdığını vurguladı.

Nippon Steel, bu satın alma sayesinde ABD’de büyümeyi hedefliyor. Şirket, 2028 sonrası 3 milyar dolarlık ek bir çelik fabrikası yatırımı planlıyor. Uzmanlar, bu adımın ABD altyapı projelerinden büyük kazanç getireceğini belirtiyor.

Related Posts

Otomotiv satışlarında yeni rekor: Yıllık bazda yüzde 11 arttı

Otomotiv satışlarında yeni rekor: Yıllık bazda yüzde 11 arttı

Ziraat Odası Başkanı’ndan kuraklık uyarısı: 5 yıl içinde su fakiri olacağız

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Osmaniye Ziraat Odası’nı ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi. Don, kuraklık, yangınlar ve su sıkıntısı hakkında konuşan Bayraktar, “Önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye su fakiri bir ülke haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Borsa son 2 yılın en hızlı günlük yükselişini yaşadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini yaşadı. Borsa İstanbul, 30 Haziran’da günü 9.948,51 puandan tamamladı.

Türkiye’yi ‘ticaret omurgası’haline getirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor’un deniz yoluna göre iki kat daha hızlı, hava yoluna göre de dört kat daha ekonomik olduğunu belirterek, “Türkiye, 21 ülkeye doğrudan bağlanan ticaret omurgası haline geliyor” dedi.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Yeniçağ Gazetesi: Emekliler sadaka değil insanca yaşam istiyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİLER SADAKA DEĞİL İNSANCA YAŞAM İSTİYOR! Temel gıda ürünlerini almakta zorlanan, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan, torununa harçlık veremeyen emekliler …