Babasının fikrini geliştirdi: Genç Türk mühendis hijyen algoritmasını ihraç ediyor

Batuan Ergör, Yapay Zeka Destekli El Hijyeni Sistemini Hizmete Soktu

ABD’nin Chicago kentinde bulunan Northwestern Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Batuhan Ergör, babasının sağlık ve gıda sektöründe çalışanların el hijyenini takip etmek amacıyla geliştirmek istediği sistemi, yapay zeka destekli algoritma ile hayata geçirerek hizmete sundu.

Batuhan Ergör, 2019 yılında Kovid-19 salgını sırasında babası Mehmet Ergör’ün hastane yöneticisi bir müşterisinin isteği üzerine sağlık çalışanlarının el hijyenine dikkat etme durumunu izlemek için teknolojik bir çözüm arayışında olduğunu öğrendi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönen Batuhan Ergör, yapay zeka algoritmasını geliştirerek söz konusu sistemi hayata geçirdi.

Değerlendirmelerde bulunan Ergör, el hijyeninin küresel bir sorun olduğunu belirterek, sağlık ve gıda kuruluşlarının bu konuda çözüm bulmaya çalıştığını ifade etti.

“İç ve dış pazarda 3 binin üzerindeki çalışanın el hijyenini takip ediyoruz”

El hijyeni gözleminin önemini vurgulayan Ergör, sağlık çalışanlarına verilen yaka kartları ve sensörlerle el hijyen aktivitelerini gözlemlediklerini ve kayıt altına aldıklarını açıkladı.

Ergör, TÜBİTAK’tan aldığı destekle şirketini kurduğunu ve yapay zeka algoritmasını 2022’de Türkiye’de satışa sunduklarını belirtti.

Yıka teknolojisinin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da uygulanmaya başlandığını ve iç ve dış pazarda birçok kuruluşta çalışanların el hijyenini takip ettiklerini söyleyen Ergör, müşterilerinin yüzde 60’ının yurt dışından geldiğini paylaştı.

“Ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak hepimizin sorumluluğu”

El hijyeni takip sektörünün büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Ergör, Türkiye’de ve dünya genelinde faaliyetlerini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Batuhan Ergör, Türk gençlerine de seslenerek, zorlu zamanlarda fırsatların yattığını vurgulayarak, gençlerin üretken olmalarını ve ülkenin ilerlemesine katkı sağlamaları gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Borsa son 2 yılın en hızlı günlük yükselişini yaşadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini yaşadı. Borsa İstanbul, 30 Haziran’da günü 9.948,51 puandan tamamladı.

Türkiye’yi ‘ticaret omurgası’haline getirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor’un deniz yoluna göre iki kat daha hızlı, hava yoluna göre de dört kat daha ekonomik olduğunu belirterek, “Türkiye, 21 ülkeye doğrudan bağlanan ticaret omurgası haline geliyor” dedi.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Yeniçağ Gazetesi: Emekliler sadaka değil insanca yaşam istiyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİLER SADAKA DEĞİL İNSANCA YAŞAM İSTİYOR! Temel gıda ürünlerini almakta zorlanan, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan, torununa harçlık veremeyen emekliler …

Merkez Bankası ve hükümet arasında enflasyon krizi büyüyor

Kazakistan Parlamentosu’nda bugün düzenlenen ortak oturumda, vekiller ile Merkez Bankası Başkanı arasında ülke ekonomisinin en yakıcı sorunlarından biri olan enflasyon üzerine kritik bir tartışma yaşandı. Milletvekili Bakıtcan Bazarbek, Merkez …

Borsa güne yükselişle başladı; sektörde en çok kazandıran ve kaybettiren endeksler neler oldu?

Borsa güne yükselişle başladı; sektörde en çok kazandıran ve kaybettiren endeksler neler oldu?