Gram altın rekor tazeledi: Japonya seçimleri sonrası zirveye çıktı!

Altın Yükselişte: Yeni Rekor!

Altın, Fed yetkililerinin enflasyon değerlendirmeleri, yatırımcıların tarife beklentileri ve Japonya seçimlerinin etkisiyle yükselişe geçerek yeni bir rekora imza attı. Altının gram fiyatı 4 bin 380 liraya çıkarak tarihi bir seviyeye ulaştı. ABD’nin ticaret politikaları ve jeopolitik riskler, altın fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor.

Japonya Seçim Sonuçları Gözleri Üst Meclise Çevirdi

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Japonya seçimlerinde Şigeru İşiba’nın koalisyonu, Danışmanlar Meclisi’nde 47 sandalye kazanarak üst mecliste kontrolü sağlayabilecek seviyeye ulaştı. Ancak, 50 sandalye kazanmaları gereken bu sonuç, hükümetin zorlu bir süreçle karşı karşıya olduğunu gösterdi. Liberal Demokrat Partisi ve Komeito’nun mevcut durumu Danışmanlar Meclisi’nde dengeleri belirleyecektir.

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, doların durgun bir başlangıç yapmasının altın fiyatlarına destek olduğunu belirtti ve piyasaların tarife tarihlerini yakından takip ettiğini vurguladı.

Dolar Endeksi Gerilerken Altın Yükseliyor

Piyasalardaki hareketlilik, dolar endeksindeki düşüşü hızlandırırken altın fiyatlarını yukarı çekti. Ons altın fiyatlarındaki artış ve dolar endeksindeki düşüş, gram altının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Gram Altın Yeniden Rekor Kırdı

Ons altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/TL kurundaki dalgalanmalar, gram altını yukarı yönlü hareket ettirdi. Bugün itibarıyla gram altın, 3 bin 394 lira seviyesine yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Ons Altın Yükseliş Trendinde

Yeni haftaya güçlü bir başlangıç yapan ons altın, öğle saatlerinde 3 bin 384 dolara kadar yükseldi. Dolar endeksindeki düşüş de ons altının yükselmesine katkı sağladı ve haftaya pozitif bir seyirle başladı.

Related Posts

Miilux OY, IDEF’25’te Denizaltı Çeliğini Tanıtıyor

Miilux OY, IDEF’25’te yerli denizaltı çeliğini tanıtarak savunma sanayisinde bağımsızlık hedefine katkı sağlıyor.

Dolar ve euroda son durum ne? Piyasalarda gün ortası (21 Temmuz 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,95 değer kazanarak 10.568,56 puana yükseldi. Cuma günü 10.366,16 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 47,08 puan artışla 10.413,24 puandan başladı. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki …

Kayseri’de TMO Hububat Alımına Başladı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat alımına başladı. Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç, alım sahasını ziyaret ederek çiftçilerin taleplerini dinledi. Yeni alım alanları hazırlanacağı müjdesi verildi.

Sıcaklıklar 12 derece artıyor, Bakan Yumaklı’dan ”orman yangını” uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gelecek hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması, nem oranının yüzde 20’nin altına düşmesi ve kuvvetli rüzgarların etkili olmasının ”orman yangını riskini en üst seviyelere taşıdığını” belirtti.

İŞKUR, Kayseri’de 10 bin 988 kişiyi işe yerleştirdi

2025’te Kayseri’de İŞKUR, 10.988 kişiyi işe yerleştirirken, 23.548 açık iş ilanı aldı.

Doğurganlık Hızı Düşüyor

Çocuk üretimi tüketim aracı haline geldi, doğurganlık hızı 2023’te 1,48’e geriledi.