Vietnam’da tayfunu alarmı

Vietnam’da Wipha Tayfunu Alarmı: Kıyılarda Acil Durum Uyarısı

Vietnam’da beklenen Wipha Tayfunu nedeniyle kıyı kentlerde olumsuz hava koşulları için acil durum uyarısı yapıldı. Filipinler, Tayvan ve Hong Kong’u etkiledikten sonra şimdi sıra Vietnam’da. Tayfunun aşırı yağış, sel ve toprak kaymaları getirebileceği öngörülüyor.

Wipha Tayfunu’nun etkisi altında olması beklenen kıyı kentlerinde acil durum uyarısı verilirken, bazı hava yolu şirketleri uçuşları iptal etti. Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, fırtınanın yaratabileceği tehlikelere karşı önlem alınması gerektiğini vurgulayarak, balıkçı teknelerinin, kargo ve turistik gemilerin limana dönmesi talimatını verdi.

Arama kurtarma ekiplerinin hazırda bulundurulduğu ve telekomünikasyon altyapısının güçlendirilmesinin devam ettiği belirtildi. Olumsuz hava koşullarının Ha Long Körfezi’nde geçen yıl meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği tekne kazasının arama kurtarma çalışmalarını zorlaştıracağı düşünülüyor.

Filipinler’de 800 binden fazla kişiyi etkileyen Wipha Tayfunu, 90 binden fazla kişinin tahliyesine ve 3 kişinin ölümüne neden oldu. Geçen yıl Vietnam’ı vuran Yagi Tayfunu ise yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybetmesine ve milyarlarca dolarlık ekonomik kayba sebep olmuştu.

Related Posts

Esenyurt’ta motosiklet hırsızlığı kameraya yansıdı

Esenyurt’ta park halindeki motosikletin kontağını kırarak çalıştıran iki kişi, kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Yomra’da Kazan Gölü Kanyonu Turizme Kazandırılacak

Yomra’daki Kazan Gölü Kanyonu için turizm altyapı çalışmaları başlatıldı, çeşitli projeler planlanıyor.

Apollon Smintheus’ta 3. Yüzyıl Hamamı Bulundu

Çanakkale’deki kazılarda, milattan sonra 3. yüzyıla ait Roma hamamı gün yüzüne çıkarılıyor.

İstanbul trafiğinde dehşete düşüren görüntü: Keserle saldırdı!

İstanbul’da otomobil sürücüsü ile hurda taşıyan kamyonetin sürücüsü arasında kavga çıktı. Kavga sırasında taraflardan biri, diğerine keserle saldırdı.

Antalya’da Rüşvet Soruşturmasında Yeni Gözaltılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturmasında 3 kişi gözaltına alındı.

Ahmet Özer’den operasyonlara ilişkin açıklama: ‘Bahçeli durumdan rahatsız!’

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklanmasının yeni açılım sürecine olan etkilerine değinerek, “Bahçeli, CHP’ye karşı yürütülen siyasi operasyonların barış sürecine zarar verdiğinin farkında” dedi.