Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

‘Aile meselesini milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile ve toplum arasında güçlü bir ilişki olduğunu belirterek, "Aile zayıflarsa toplum çözülmeye başlar. Dolayısıyla aileyi korumak demek aynı zamanda toplumu korumak demek. Bu nedenle aile meselesini aynı zamanda bir milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz." dedi.

Kadınların Eğitimdeki Rolü Hayati Öneme Sahip

Bakan Göktaş, Kızılcahamam’da düzenlenen “Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu 8. Türkiye Buluşması”nda yaptığı konuşmada, kadınların eğitim alanındaki rolünün kritik bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Kadınların eğitime katılımının artmasıyla pozitif değişimlerin gerçekleştiğini belirtti.

Kadınların sadece eğitimde değil, bilimde, sanatta ve iş dünyasında da büyük başarılar elde ettiğini dile getiren Göktaş, kadınların potansiyellerini açığa çıkaracak fırsatların oluşturulması gerektiğini belirtti. Kadınların liderlik pozisyonlarına yükselmesi için destek sağlanması gerektiğini vurguladı ve kadınların karar alma süreçlerinde yer almasının toplumun daha adil ve kapsayıcı olmasını sağlayacağına inandığını söyledi.

Kadınlar Güçlü Aktörlerdir

Göktaş, kadınların eğitimle engelleri aştığını, dünyaya ilham verdiğini ve toplumu şekillendiren güçlü aktörler olduğunu ifade etti. Kadınların toplumda eşit fırsatlara sahip olması için yapılan sosyal politikaların son 23 yılda önemli gelişmeler sağladığını belirtti.

Bakan, Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın kadınların eğitime tam erişimlerinin sağlanması için önemli olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Kadınların bilişim, medya ve iletişim okuryazarlıklarının artırılması için eğitimler düzenlendiğini dile getirdi.

Kadınların Desteklenmesi Önemli

Göktaş, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kadınların eğitim ve istihdamının artırılmasını hedeflediklerini ve bu doğrultuda projeler yürüttüklerini belirtti. Kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Göktaş, ailenin güçlenmesinin toplumu da güçlendireceğini ifade etti.

Doğurganlık hızındaki gerilemeye dikkat çeken bakan, istihdamdaki kadınların doğurganlık hızı ile istihdamdaki olmayan kadınların doğurganlık hızı arasındaki farka işaret etti. Esnek çalışma modellerinin kadınlar için etkin hale getirilmesinin hedeflendiğini ve çocuk bakımı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.