AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Şamil Tayyar’dan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Eleştiri

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda yaşanan tartışmalar AKP içinde tepkilere neden oldu. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar, şu sözleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğunu söyleyerek, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanlayarak, Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Gerçeğe Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamaları reddederek, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.

Netanyahu ve Zamir karşı karşıya: Kabine toplantısındaki kavga basına sızdı

İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’nde yeni bir ateşkes ve rehine takası anlaşmasının gündemde olduğu bir dönemde, İsrail iç siyasetinde dikkat çeken bir kriz yaşandığı iddia edildi. İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu ile İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir arasında, Gazze politikaları nedeniyle sert bir tartışma yaşandı.

ABD’den Hizbullah’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın kontrolünde olduğu belirtilen finans şirketi Al-Qard al-Hassan (AQAH) ile bağlantılı yedi üst düzey yetkili ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.