Alevler arasında can veren gönüllü HÜRJET’in baş mühendisi çıktı

Eskişehir’de Orman Yangınında Şehit Olan AKUT Gönüllüsü Başmühendis Muharrem Can Tanıtıldı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkıp Afyonkarahisar sınırını geçen orman yangını sırasında şehit olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüsü Muharrem Can’ın (42), Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ’de (TUSAŞ) başmühendis olarak görev yaptığı, jet eğitim uçağı HÜRJET projesinde de çalıştığı öğrenildi.

Eskişehir Seyitgazi’de başlayıp Afyonkarahisar sınırına ulaşan orman yangınında şehit olan 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsünün kimlik tespiti ve DNA analizi işlemleri Ankara Adli Tıp Kurumu’nda devam ediyor. Adli tıp önünde bekleyen şehit yakınlarının acı dolu bekleyişi devam ederken, şehitlerden biri olan AKUT gönüllüsü Muharrem Can’ın TUSAŞ’ta başmühendis olarak görev yaptığı ve HÜRJET projesinde yer aldığı belirtildi. Şehit Can’ın, HÜRJET’in baş mühendislerinden biri olduğu öğrenildi.

‘HER TÜRLÜ OPERASYONDA GÖREV ALAN BİR KAHRAMAN’

Şehit Can’ın yakın arkadaşı Orhan Kızıltepe, “Muharrem şehidimiz, benim 20 yıllık dostumdu. Yalnız yaşıyordu ve gönüllü olarak AKUT’ta hizmet ediyordu. Deprem, yangın ve sel gibi çeşitli felaketlerde aktif rol aldı. Aynı zamanda başmühendislik görevini de yürütüyordu. Gerçekten kahraman bir insan ve onun kaybı büyük bir acı” şeklinde konuştu.

Can’ın amacının insanlara yardım etmek olduğunu belirten Kızıltepe, “Muharrem, geçmişte de deprem gibi acil durumlarda hızlıca müdahale ediyor ve yardım elini uzatıyordu. Kendisi vatan ve milletine hizmet etmekten gurur duyuyordu. Bu ülkenin kaybı gerçekten büyük. Onun ani ölümü karşısında şaşkınlık içindeyim,” dedi.

TUSAŞ’TAN TAZİYE MESAJI

TUSAŞ resmi sosyal medya hesabından, orman yangınında şehit olanlar için taziye mesajı yayımladı. TUSAŞ, mühendis Can’ın HÜRJET ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, “Eskişehir’deki yangın sırasında şehit olan kahraman orman işçilerimiz ve AKUT gönüllülerimizin acısı yüreğimizde. Bölgeye destek için giden AKUT gönüllümüz Muharrem Can ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu da taziye mesajında, “Eskişehir yangını sırasında görev yapan HÜRJET başmühendisimiz Muharrem Can’a ve diğer tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

Related Posts

Aziz Yıldırım’ın konuşmasına damga vuran görüntü

Süper Lig devi Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım katıldığı bir etkinlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin son durumuna sitem eden ve ”Fenerbahçe’yi çok kötü günler bekliyor” diyen Yıldırım’ın konuşma yaptığı sırada salondan hiç ses çıkmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Urla’da Yangın Hızla Yayılıyor

İzmir Urla’daki yangın havadan görüntülendi, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Artvin’de Yapıldı

Artvin’de, koruyucu aile hizmetine dikkat çekmek için bir toplantı düzenlendi, 15 çocuk faydalandı.

Uyuşturucu Ele Geçirildi, İki Şüpheli Tutuklandı

Anadolu Otoyolu’nda durdurulan araçta 795 uyuşturucu hap ve 31 gram madde ele geçirildi.

Manisa’da Sosyal Market 40 Bin Ürün Dağıttı

Şehzadeler Sosyal Market, 1.5 yılda ihtiyaç sahiplerine 40 bin ürün ulaştırdı.

Aydınlı Minik Okçular Türkiye Birincisi Oldu

Kütahya’da düzenlenen geleneksel okçuluk finallerinde Aydın, minik okçularıyla başarı kazandı.