Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

ABD’den Hizbullah’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın kontrolünde olduğu belirtilen finans şirketi Al-Qard al-Hassan (AQAH) ile bağlantılı yedi üst düzey yetkili ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

İzmir’de ‘arazi’ dehşeti: 3 kardeş öldü

İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kardeş hayatını kaybetti.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.

Gazze’de ateşkes hakkında Hamas’tan yeni açıklama

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının sona ermesi ve insanı yardımların serbestçe geçişinin sağlanması konusunda kararlı olunduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’nde ateşkes için arabulucuların sunduğu …