Asgari ücret AKP’yi karıştırdı: Vekillerin telefonu kilitlendi

2025 yılı asgari ücretinin açıklanmasıyla birlikte, AKP’li vekillerin tepki yağmuruna tutulduğu iddia ediliyor.

“VATANDAŞLAR HAKLI”

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, vekiller tepkilere yanıt verirken zorlanıyor ve kulislerde şu yorumlar yapılıyor:

“Rakam karşısında biz de şaşırdık. Gerçekten, 23 bin 500 veya 24 bin lira bekliyorduk. Ancak 22 bin 104 lira açıklandı. Bu durum karşısında, ertesi gün grup toplantısında Cumhurbaşkanı’nın belki bir değişiklik yapacağını düşündük ama böyle bir adım atılmadı. Kamuoyundan yansıyan tepkiler Sayın Cumhurbaşkanı’na iletilmiştir. Seçim bölgelerimizdeki vatandaşların tepkileri de dikkate alındı. Hem rakama hem de asgari ücrete %30 zam yapılmasına rağmen, devletin hizmetlerinden alınan vergi, harç ve cezalara %44 artış yapılmasıyla ilgili çelişkiyi dile getiriyorlar. Vatandaşlar bu konuda haklı. Asgari ücret %30 artarken, devlet de alacaklarını %30 artırmalıydı. Bir diğer sorun ise işverene verilen asgari ücret desteğinin %43 artırılmasıyla karşı karşıyayız. Burada denge sağlanmalıydı.”

Related Posts

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

ABD BM’nin Filistin Özel Raportörüne yaptırım uygulama kararı aldı

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese’ye yaptırım uygulama kararının tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini belirterek, “Özel raportörler ya da herhangi başka bir BM uzmanı veya yetkilisine karşı tek taraflı yaptırımların uygulanması kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile telefonda görüştü.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyesi iki isim, CHP’den istifa etti

Bayrampaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa ettikleri duyurdu. Meclis üyeleri açıklamalarında “Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve vatandaşların …