Balıkesir itfaiyesi yangınlara karşı artık daha güçlü



BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın tehlikelerine karşı gelişmiş ekipmanlar ve düzenli tatbikatlarla hazır hale gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yangın sezonuna hazırlık olarak, dağıtılacak 30 adet çok amaçlı kırsal alan yangın römorkunun temini tamamlandı. Bu römorklar, merkezi itfaiye istasyonlarına uzak kırsal mahallelerdeki orman, arazi ve ev yangınlarına hızlı müdahale imkanı sağlayacak.

RÖMORK SAYISI 833’E ÇIKTI

Anız yangınları ve diğer olası yangın olaylarına karşı kırsal bölgelerde alınan önlemler artırılarak devam ediyor. Yaz aylarında ortaya çıkabilecek orman ve kırsal arazi yangınlarına karşı zamanında müdahale edebilmek adına, itfaiye bünyesindeki modern ekipman sayısı artırılmış durumda. Kırsal mahallelerde bulunan 803 römork sayısı 833’e yükseltildi. Bu yeni römorklar, yangın müdahale hızını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda su tankeri, yol sulama ve helikopter yangın havuzları doldurulurken de çok amaçlı bir şekilde kullanılacak.

GÖNÜLLÜ İTFAİYE EĞİTİMLERİ İLE HALKIN BİLİNCİ ARTACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın müdahale konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla grup amirlikleri tarafından düzenli eğitimler veriyor. Kırsal alanlardaki olası yangınlara karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefleyen İtfaiye Dairesi aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik eğitimleriyle halkın duyarlılığını artırmayı da amaçlıyor.


Related Posts

Eski AKP’lilerden tepki çeken açıklamalar: AKP toplumsal muhalefeti geriyor

Belediye soruşturmaları toplumsal muhalefeti gererken, AKP’lilerin tepki çeken açıkalamları da bu gerginliği arttıyor. Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, eylemlere katılan yurttaşlara yönelik “sokak köpekleri” benzetmesini, eski AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı 1923 için “1923 kanlı darbesi” ifadesini kullandı.

Gökan Zeybek: ‘Karalar, Tutdere ve Şahin’in sevk işlemleri gerçekleşmiyor, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilimiz Ahmet Şahin’in adliyeye sevk işlemleri gerçekleşmiyor. Çünkü, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Turhan Çömez’den sert tepki: ‘Terörist başının taleplerini sarayın koridorlarında mı pişiriyorsunuz?’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe Kilit Harekâtı’ndaki asker kayıpları ve TBMM’de kurulması planlanan yeni komisyona ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Çömez, “Terörist başının taleplerini sarayın arka koridorlarında mı pişirip Meclis’e getireceksiniz?” diye sordu.

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.