Balıkesir itfaiyesi yangınlara karşı artık daha güçlü



BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın tehlikelerine karşı gelişmiş ekipmanlar ve düzenli tatbikatlarla hazır hale gelmek için çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yangın sezonuna hazırlık olarak, dağıtılacak 30 adet çok amaçlı kırsal alan yangın römorkunun temini tamamlandı. Bu römorklar, merkezi itfaiye istasyonlarına uzak kırsal mahallelerdeki orman, arazi ve ev yangınlarına hızlı müdahale imkanı sağlayacak.

RÖMORK SAYISI 833’E ÇIKTI

Anız yangınları ve diğer olası yangın olaylarına karşı kırsal bölgelerde alınan önlemler artırılarak devam ediyor. Yaz aylarında ortaya çıkabilecek orman ve kırsal arazi yangınlarına karşı zamanında müdahale edebilmek adına, itfaiye bünyesindeki modern ekipman sayısı artırılmış durumda. Kırsal mahallelerde bulunan 803 römork sayısı 833’e yükseltildi. Bu yeni römorklar, yangın müdahale hızını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda su tankeri, yol sulama ve helikopter yangın havuzları doldurulurken de çok amaçlı bir şekilde kullanılacak.

GÖNÜLLÜ İTFAİYE EĞİTİMLERİ İLE HALKIN BİLİNCİ ARTACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın müdahale konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla grup amirlikleri tarafından düzenli eğitimler veriyor. Kırsal alanlardaki olası yangınlara karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefleyen İtfaiye Dairesi aynı zamanda gönüllü itfaiyecilik eğitimleriyle halkın duyarlılığını artırmayı da amaçlıyor.


Related Posts

Emine Erdoğan, Çevre Şenliği’ne Katıldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen ‘Çevre Şenliği’ etkinliğine katıldı.

Yunus Emre Vakfı Eski Başkanı Tutuklandı

Yunus Emre Vakfı’ndaki usulsüz işlemler nedeniyle eski başkan Şeref Ateş tutuklandı.

Merz’den Netanyahu’ya Gazze ve Batı Şeria Vurgusu

Almanya Başbakanı Merz, Netanyahu ile görüşerek Gazze’ye insani yardım çağrısı yaptı.

Zeytin Ağacı Yasa Tasarısı Meclis’ten Geçti

Muhtarlar ve işçiler, zeytin ağacının korunmasını içeren yasa tasarısının kabul edilmesine sevindi.

Ekstrem Sporcu Felix Baumgartner İtalya’da Hayatını Kaybetti

Uzaydan serbest atlayış rekoru kıran Avusturyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner, İtalya’da motorlu yamaç paraşütü kazasında hayatını kaybetti. Olay, Adriyatik kıyısındaki Fermo kentinde meydana geldi.

Kahta Belediyesi’nden Yaz Spor ve Sanat Kursları

Adıyaman’ın Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, yaz tatiline özel düzenlenen ‘Yaz Spor ve Sanat Kursları’ kapsamında futbol ve yüzme eğitimlerini ziyaret etti. Başkan Hallaç, çocuklarla bir araya gelerek onların mutluluğuna ortak oldu ve sağlıklı bireyler yetiştirme hedeflerini vurguladı.