Borsa günün ilk yarısında geriledi (2 Nisan 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 67,35 puan ve yüzde 0,7 azalışla 9.592,13 puana geriledi.

Toplam işlem hacmi 43,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,91, holding endeksi ise yüzde 0,49 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,7 ile spor, en fazla kaybettiren ise yüzde 2,73 ile madencilik oldu.

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump’ın bugün açıklaması beklenen tarifelere ilişkin süregelen belirsizliklerin etkisiyle karışık bir seyir izliyor.

Analistler, öğleden sonra yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu yurt dışında ise ABD’de ADP özel sektör istihdamı ve Avro bölgesinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.550 ve 9.450 puanın destek, 9.650 ve 9.750 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu söyledi.

Borsa haftaya düşüşle başladı! (02.04.2025)

Related Posts

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Türk savunma sanayisi şirketleri Endonezya’da işbirliklerini güçlendiriyor

Türk savunma sanayisi şirketleri, Endonezya’nın Cakarta şehrindeki INDO Defence 2025 fuarında işbirliği anlaşmaları yaptı.

Mehmet Şimşek: Ekonomi programı mart ve nisandaki iki şoku atlattı, rüştünü ispat etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye dair mesajlar verdi ve çok büyük yol kat edildiğini vurguladı.

Küresel piyasalar endişeli: Petrol sert yükseldi, yatırımcılar tedirgin

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği için tahliye hazırlıkları yaptığı haberleri sonrası Brent petrol yüzde 4,8 yükselerek 69,4 dolara çıktı. ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşması ve küresel jeopolitik riskler piyasalarda tedirginliğe neden olurken, yatırımcılar temkinli pozisyon alıyor.

Türk şirketi şarteli indirecek: Borcunu ödeyemeyen ülke karanlığa gömülecek

Yüzen enerji santralleriyle dünyanın farklı bölgelerinde elektrik sağlayan Karadeniz Holding’e bağlı Karpowership, Sierra Leone hükümetinin 50 milyon dolarlık borcunu ödememesi üzerine ülkeye sağladığı elektriği kesme kararı aldı. Şirket, 12 Haziran …

‘Elektronik cihazları arıza yapanlar internet arama motorlarından servis aramasınlar’

Sahte yetkili servisler nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olması üzerine Ticaret Bakanlığı bir uygulamayı hayata geçirdi.