CHP’li Ali Gökçek’ten Laik Eğitim Uyarısı

CHP’li Ali Gökçek, Müfredat Dışı Ders Anlatan Öğretmeni Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ali Gökçek, öğretmen A.D.’nin müfredat dışı ve laikliğe aykırı ders anlatımlarını sosyal medya hesabından paylaşmasını gündeme taşıdı. Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelttiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Gökçek, çağdaş, bilimsel ve laik eğitim ilkelerinin açıkça çiğnendiğini belirterek, “Bu sözde eğitimcinin nereden güç aldığını tahmin etmek zor değil. Bir öğretmenin fütursuzca müfredat dışı, çağdaş, bilimsel ve laik eğitim ilkelerinden uzak, ayrıştırıcı konuşmalar yapması; bu konuşmaları öğrencilerinin kişisel haklarını ihlal eder şekilde sosyal medyada şahsi popülaritesi için kullanmasına asla müsamaha gösterilmemelidir” dedi.

A.D’nin derslerde müfredata bağlı kalmadığı, ders verdiği çocukların yaş gruplarına yönelik soyut ve somut algı seviyelerini yok sayarak dini konular anlattığı belirtildi. A.D. ayrıca çocukların kişisel verilerinin korunması ilkesini hiçe sayarak sınıf ortamına dair videolar çekerek bu videoları sosyal medya hesabında yayımladı.

CHP’li Ali Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

  • A.D. isimli öğretmenin çocukların kişisel haklarını ihlal eder şekilde sosyal medyada paylaşımlar yaptığından Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?
  • İlgili eğitimci hakkında bugüne dek herhangi bir idari işlem uygulanmış mıdır?
  • Bahse konu son videoya ilişkin olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir işlemde bulunulması düşünülmekte midir? (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

LGS SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEME || LGS kitapçıkları ne zaman verilecek? Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

LGS soru ve cevap anahtarı, 09.30’da başlayan sınavın ardından binlerce öğrencinin odak noktası olacak. Sayısal ve sözel alanda toplamda 90 soru ile karşılaşacak olan öğrenciler, iki oturumu da tamamladıktan sonra taze bilgiler ile LGS soruları ve cevapları üzerinden sağlama yapmaya çaba gösterecek. Talep edilmesi durumunda, sınav oturumları tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları veli ya da öğrenciye verilebilecek. Talep edilmeyen soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından okullarda kullanılmak üzere toplanacak. Peki, LGS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Kitapçıklar ne zaman ve nasıl alınacak? İşte, o ayrıntılar.

Çocuklara 18 yılda 18 milyon kitap

‘Karneni Göster, Kitabını Al’ kampanyası 18’inci yılında da çocukları kitaplarla bir araya getiriyor. İstanbul’da düzenlenen kampanya etkinliğinde yer alan 320 ilk ve ortaokul öğrencisine, ‘Araba Şekerle Çalışır Mı’, ‘Ağaçlar Sohbet Eder Mi’, ‘Baykuşlar Kitap Okur Mu’ isimli 3 kitap dağıtıldı. Bu yılki kampanya ile şimdiye kadar öğrencilere ulaştırılan kitap sayısı 18 milyonu aşmış olacak.

YÖKDİL/2 başvuruları başladı

ÖSYM, 27 Temmuz tarihinde yapılacak 2025 Yükseköğretim Kurumları 2025-YÖKDİL/2 başvuruları başladı.

Senkronize uçan kuşların hareketi ‘Murmurations’, Zeyrek Çinili Hamam’da

Senkronize uçan kuşların hareketi ‘Murmurations’, Zeyrek Çinili Hamam’da

Bülent Emin Yarar ile Yetkin Dikinciler, Frankfurt’ta oyunculuk üzerine konuştu: “Ölen birini oynayacaksak illa ölümü deneyimlemiş olmamız gerekmiyor, içimizde var”

Bülent Emin Yarar ile Yetkin Dikinciler, Frankfurt’ta oyunculuk üzerine konuştu: “Ölen birini oynayacaksak illa ölümü deneyimlemiş olmamız gerekmiyor, içimizde var”

YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm dikkatler YÖK’ün resmi internet sitesine çevrildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen üniversiteler arası karşılıklı yer değiştirme (becayiş) başvurularının sonuçları için gözler Mayıs ayının son günlerine çevrildi. Binlerce üniversite personelinin hayatını doğrudan etkileyecek sonuçlar için açıklamaları araştıran pek çok personel, YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusuna cevap arıyor. Peki, YÖK becayiş sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o detaylar