CHP’li Barut: Çiftçilerin kuru sözlerle değil acil desteklere ihtiyacı var

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’tan Zirai Don Felaketine Sert Tepki: “Çözüm İstiyoruz, Kuru Söz Değil”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ülke tarımsal üretimine, çiftçilere ve ekonomiye zarar veren zirai don felaketine karşı iktidarın kayıtsızlığına sert eleştirilerde bulundu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ‘Çiftçinin yanındayız’ sözlerini yetersiz bulan Barut, “Mağdur üreticilere, ‘Yanınızdayız’ demekle olmaz. Üreticilerin yanında olun, acil adımlar atın. Gerçek icraatlarla yaraları sarmaya başlayın” açıklamasında bulundu.

“Kuru Sözlerle Değil, Gerçek Çözümlerle”

Ülkenin çeşitli bölgelerinde 10-13 Nisan tarihleri arasında meydana gelen zirai don felaketi sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bakanlık olarak, olumsuz etkileri en aza indirmek için üreticilerimizin yanındayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Üreticilerimizin yanında olarak üretimin devamlılığını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Tüm mağdur üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımızla ülkenin afetlerden korunmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ancak Ayhan Barut, Bakan Yumaklı’nın yetersiz açıklamalarına tepki göstererek, “Mağdur üreticilerimiz kuru sözlerle avutulmak istemiyor. Doğrudan çözüme odaklanın, acil adımlar atın” dedi.

“Üreticilerimizi Kaderlerine Terk Etmeyin”

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yaşanan zirai don felaketine dikkat çeken Barut, Türkiye genelinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin zarar gördüğünü belirtti. Barut, “Geçtiğimiz aylarda Doğu Akdeniz Bölgemizde yaşanan felaketten sonra da iktidarın sözde çözüm vaatleri boş çıktı. Üreticilerimiz yine kaderlerine terk edildi. Artık harekete geçilmeli, üreticilerimizin zararları tespit edilerek karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

– Çiftçilerin yeniden üretime dönebilmesi ve ekonomik olarak desteklenmesi için hızla adımlar atılmalıdır. Sözler boşa kalmasın, gerçek eylemlerle çiftçilerin yanında olun.

– Finansal destek, üretim maliyetlerinin karşılanması, borçların ertelenmesi ve tarımsal desteklerin acilen ödenmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Ülke ekonomisi ve gıda güvenliği için gereken desteği sağlayın.

Related Posts

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Getir kuryelerinin ücretleri yüzde 30 düşürüldü

Türk savunma sanayisi şirketleri Endonezya’da işbirliklerini güçlendiriyor

Türk savunma sanayisi şirketleri, Endonezya’nın Cakarta şehrindeki INDO Defence 2025 fuarında işbirliği anlaşmaları yaptı.

Mehmet Şimşek: Ekonomi programı mart ve nisandaki iki şoku atlattı, rüştünü ispat etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomiye dair mesajlar verdi ve çok büyük yol kat edildiğini vurguladı.

Küresel piyasalar endişeli: Petrol sert yükseldi, yatırımcılar tedirgin

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği için tahliye hazırlıkları yaptığı haberleri sonrası Brent petrol yüzde 4,8 yükselerek 69,4 dolara çıktı. ABD-Çin arasındaki ticaret anlaşması ve küresel jeopolitik riskler piyasalarda tedirginliğe neden olurken, yatırımcılar temkinli pozisyon alıyor.

Türk şirketi şarteli indirecek: Borcunu ödeyemeyen ülke karanlığa gömülecek

Yüzen enerji santralleriyle dünyanın farklı bölgelerinde elektrik sağlayan Karadeniz Holding’e bağlı Karpowership, Sierra Leone hükümetinin 50 milyon dolarlık borcunu ödememesi üzerine ülkeye sağladığı elektriği kesme kararı aldı. Şirket, 12 Haziran …

‘Elektronik cihazları arıza yapanlar internet arama motorlarından servis aramasınlar’

Sahte yetkili servisler nedeniyle çok sayıda vatandaşın mağdur olması üzerine Ticaret Bakanlığı bir uygulamayı hayata geçirdi.