CHP’li Gürsel Erol Meclis kürsüsünde konuşmadan durdu

IKLIM KANUN TEKLIFI TBMM GENEL KURULU’NDA GORUSULDU

Meclis’te, İklim Kanun Teklifi’nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklifin maddelerine geçilmesi oybirliğiyle kabul edilirken, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimi 9 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te tekrar toplanmak üzere kapattı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, teklifin tümü üzerine görüşmeler sırasında, AKP sıralarında az milletvekili olmasına tepki gösterdi. Erol, Meclis’in ciddiyetsiz bir duruma geldiğini vurgulayarak protesto amacıyla kısa bir süre sessiz kaldı.

Erol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

  • Meclis’te ele alınan çok önemli bir kanun, gelecek nesilleri de yakından ilgilendiren bir konu. Diğer partilerin milletvekilleri salondayken, AK Parti’nin burada olmaması ciddiyetsizlik.
  • 15 milletvekiliyle burada olan sol grup, iktidar partisinin milletvekillerinin neden Genel Kurul’da yer almadığını sorgulamakta haklı. Meclis’in görevi, kanun yapmaktır.
  • AK Parti’nin sadece oy kullanmak için Meclis’e gelip, neye oy verdiklerini dahi bilmediklerini belirtmek istiyorum. Kendi getirdikleri kanun teklifine sahip çıkmak için burada olmaları gerekir.
  • 15 yıllık milletvekilliği süresince siyasetin nezaket kurallarına dikkat eden biri olduğunu belirten Erol, sessizliğinin en etkili konuşması olduğunu ifade etti.

İklim Kanun Teklifi’nin Genel Kurul’da detaylı şekilde görüşülmesi bekleniyor.

 

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Dev fabrikada korku dolu anlar! Silahlı adam ele geçirdi

Ünlü otomotiv devi Stellantis’in ABD’deki bir fabrikasını silahlı adam ele geçirdi.

Bir aslan vakası da İzmir’de yaşandı: Beklenmedik saldırı canından etti

İzmir’in umutla izlediği küçük bir kurtuluş hikâyesi, beklenmedik bir trajediye dönüştü. Kaçak yollarla getirildiği çiftlikten kurtarıldı, halkın oylarıyla ismi kondu, aylarca tedavi edildi ancak “Pars” adı verilen genç aslan, kendi türünden gelen bir saldırıyla yaşamını yitirdi.

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

ABD BM’nin Filistin Özel Raportörüne yaptırım uygulama kararı aldı

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese’ye yaptırım uygulama kararının tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini belirterek, “Özel raportörler ya da herhangi başka bir BM uzmanı veya yetkilisine karşı tek taraflı yaptırımların uygulanması kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile telefonda görüştü.