Akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör’ün İfade Özgürlüğü Davasında Gelişmeler
Anadolu 91. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu.
Ör, savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu belirtti. Yaptığı paylaşımların eleştiri amacı taşıdığını vurgulayan Ör, “Hakaret kastım yok. Ben gazeteciyim, eleştiri yaparım. Mağdura hakaret suçu işlediğim iddiasını kabul etmiyorum.” dedi.
Avukatın Argümanları ve Talepleri
Sanık avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ışığında paylaşımların eleştiri ve yorum sınırlarında olduğunu savunarak müvekkilinin tahliyesini talep etti.
Cumhuriyet Savcısının Görüşü ve Mahkeme Kararı
Savcı, sanığın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi. Ancak Ör’ün tahliyesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme de sanığın tahliyesine hükmetti ve taraflara mütalaa hakkında savunma hazırlama süresi vererek duruşmayı erteledi.
More Stories
Araç yangınında yaralanan 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
28 büyükşehirde denetim! Bakan Yerlikaya: 87 kaçak göçmen ile bir organizatör tespit edildi
Çocukları görmeyi bahane etti: Gittiği evde eşini öldürüp intihar etti