Davos’a başkan aranıyor!

Christine Lagarde, Dünya Ekonomik Forumu’nun Yeni Başkanı Olabilir

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kurucusu Klaus Schwab’ın istifasının ardından forumun başkanlığı için en büyük adayın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde olduğu belirtildi.

Schwab, ihbar mektubu ve yöneticilerle yaşadığı çatışmanın ardından istifa etmiş ve yerine geçici başkan olarak Peter Brabeck-Letmathe atanmıştı. Lagarde, BlackRock Üst Yöneticisi Larry Fink ve IMF Başkanı Kristalina Georgieva gibi isimlerle birlikte başkanlık için adaylar arasında gösteriliyor.

Bloomberg’in aktardığına göre, Schwab’ın beklenmedik istifesi, Lagarde’ın WEF başkanlığı için planlarını karmaşık hale getirdi. Lagarde’ın 2027’ye kadar ECB başkanlığı görevinde kalması planlanmasına rağmen, WEF yönetim kurulu hala Lagarde’ı başkanlık için en güçlü aday olarak görüyor.

Schwab’ın kişisel ve iş harcamalarının karıştırılmasıyla ilgili suçlamaları içeren ihbar mektubu sonrasında istifasının ardında, Lagarde’ın WEF başkanlığı için adaylık süreci daha da ilginç bir hal aldı.

Dünya Ekonomik Forumu

WEF, yıllık toplantılarını Davos’ta düzenleyerek küresel iş dünyası, hükümet yetkilileri, sivil toplum temsilcileri ve akademisyenlerin acil küresel sorunları ele almasına olanak tanır. Klaus Schwab’ın 1971’de başlattığı WEF, Paydaşlar Yönetim Anlayışı gibi kavramların geliştirilmesine katkıda bulunmuş ve çeşitli tarihi olaylara ev sahipliği yapmıştır.

Schwab’ın geliştirip desteklediği Paydaşlar Yönetim Anlayışı, şirketlerin sadece hissedarlarını değil, tüm paydaşlarını önemsediği bir yönetim biçimini savunur. 1987’de Avrupa Yönetim Forumu adını değiştirerek WEF’e dönüşen kuruluş, küresel diyalog platformu olma yolunda ilerlemiştir.

WEF’in faaliyetleri yıl geçtikçe genişleyerek, siyasi ve ekonomik konuların yanı sıra sosyal meseleleri de kapsamına almıştır. Forum, tarihi birçok olaya ev sahipliği yapmış ve küresel liderlerin buluşma noktası haline gelmiştir.

Related Posts

Borsa son 2 yılın en hızlı günlük yükselişini yaşadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini yaşadı. Borsa İstanbul, 30 Haziran’da günü 9.948,51 puandan tamamladı.

Türkiye’yi ‘ticaret omurgası’haline getirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor’un deniz yoluna göre iki kat daha hızlı, hava yoluna göre de dört kat daha ekonomik olduğunu belirterek, “Türkiye, 21 ülkeye doğrudan bağlanan ticaret omurgası haline geliyor” dedi.

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Yeniçağ Gazetesi: Emekliler sadaka değil insanca yaşam istiyor!

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… EMEKLİLER SADAKA DEĞİL İNSANCA YAŞAM İSTİYOR! Temel gıda ürünlerini almakta zorlanan, sağlık hizmetine ulaşmakta sıkıntı yaşayan, torununa harçlık veremeyen emekliler …

Merkez Bankası ve hükümet arasında enflasyon krizi büyüyor

Kazakistan Parlamentosu’nda bugün düzenlenen ortak oturumda, vekiller ile Merkez Bankası Başkanı arasında ülke ekonomisinin en yakıcı sorunlarından biri olan enflasyon üzerine kritik bir tartışma yaşandı. Milletvekili Bakıtcan Bazarbek, Merkez …

Borsa güne yükselişle başladı; sektörde en çok kazandıran ve kaybettiren endeksler neler oldu?

Borsa güne yükselişle başladı; sektörde en çok kazandıran ve kaybettiren endeksler neler oldu?