DEM Parti heyeti Kandıra Cezaevi’nde Figen Yüksekdağ ile görüşecek

DEM Parti Heyeti Figen Yüksekdağ ile Görüşmek Üzere Kocaeli’de

DEM Parti milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile yerine kayyım atanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ten oluşan DEM Parti heyetinin görüşmeleri devam ediyor.

28 Aralık’ta İmralı Cezaevi’nde Abdullah Öcalan’la buluşan heyet, siyasi partilerle görüştükten sonra dün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

DEM Parti heyeti bugün de Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Kocaeli’deki Kandıra Cezaevi’nde bir araya gelecek.

Görüşmenin saat 13.00’te gerçekleşmesi planlanıyor. Yüksekdağ ile yapılan görüşmenin ardından DEM heyetinin önümüzdeki hafta Ankara’da bir basın açıklaması yaparak sürece ilişkin kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor. Heyetin NTV’nin paylaştığı bilgilere göre yakın zamanda ikinci kez İmralı Adası’na Abdullah Öcalan’la görüşmesi planlanıyor.

DEMİRTAŞ: DESTEĞİM TAM

Selahattin Demirtaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sürecin ilerlemesi için güven verici somut adımların hızlıca atılması gerekiyor” dedi.

Demirtaş ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile tüm siyasi parti liderlerine teşekkür etti.

(ALINTI)

Related Posts

ABD’den Hizbullah’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın kontrolünde olduğu belirtilen finans şirketi Al-Qard al-Hassan (AQAH) ile bağlantılı yedi üst düzey yetkili ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

İzmir’de ‘arazi’ dehşeti: 3 kardeş öldü

İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kardeş hayatını kaybetti.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.

Gazze’de ateşkes hakkında Hamas’tan yeni açıklama

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının sona ermesi ve insanı yardımların serbestçe geçişinin sağlanması konusunda kararlı olunduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’nde ateşkes için arabulucuların sunduğu …