Deprem korkusu ‘taşınmayı’ düşündürtüyor: Marmara bölgesinde her üç çalışandan biri gitmeyi istiyor

İstanbul Çalışanlarının Deprem Endişesi Araştırıldı: İşte Sonuçlar

İstanbul ve çevresinde yaşayan bin 500’den fazla çalışanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, Marmara bölgesindeki çalışanların yüzde 80’i deprem nedeniyle endişe duyarken taşınma düşünenlerin oranı yüzde 35’e ulaştı.

Araştırmayı yapan Kariyer.net’e göre, çalışanların yüzde 57’si deprem sonrasında tedirginlik yaşarken yalnızca yüzde 7’si kendini güvende hissediyor. Marmara’daki çalışanların yaklaşık yüzde 80’i deprem kaygısı taşıyor. Katılımcıların yüzde 82’si sürekli iş yerinde çalıştığını belirtirken, yüzde 70’ten fazlası hibrit çalışma modelini tercih ediyor.

Deprem nedeniyle taşınmayı düşünenlerin oranı yüzde 35’e ulaşırken, binalarının altyapısına güvenen taşınmayı düşünmeyenlerin yaklaşık yüzde 33’ü bulundukları bölgede kalmayı tercih ediyor.

İş Yerlerinin Deprem Dayanıklılığı Tartışılıyor

Araştırmaya katılanların yüzde 38’i iş yerlerinin depreme dayanıklı olduğunu düşünürken, yüzde 17’si iş yerlerinin dayanıksız olduğunu ifade ediyor. Yaklaşık yüzde 40’ı ise bu konuda emin değil.

Şirketlerin aldığı deprem önlemlerini yetersiz bulanların oranı yüzde 55’i aşarken, çoğunluk sürdürülebilir olmayan çözümleri eleştiriyor.

Afet eğitimi veya seminerleri, çalışanların en çok talep ettiği önlemler arasında yer alıyor. Katılımcıların yüzde 76’sı deprem öncesi herhangi bir eğitim almadıklarını belirtirken, yüzde 60’ı bu tür eğitimlere ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor. Yüzde 65’ten fazlası ise şirketlerinde afet planı bulunmadığını aktarıyor.

Related Posts

Evinde egzotik hayvan besleyen kişiye 472 bin TL ceza

Bursa’da yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik hayvanlar koruma altına alındı.

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

MHP’den 5 gün sonra Türkeş’in kızına cevap

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in şoförü ve korumasına 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde Ülkü Ocaklı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Olayla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan MHP, hem Türkeş’in kızına hem de İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklendi.

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

Başından vurulan Hilal’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Hilal Kar’ı (33) ayrıldıktan 1 yıl sonra tabanca ile başından vurarak öldüren Mehmet Demirhan, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir