DEÜ ve İzmir Valiliği’nden aileyi güçlendirme hamlesi

İzmir Valiliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi İş Birliği Protokolü Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

İzmir Valiliği ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliği protokolünün lansman toplantısı düzenlendi. Toplantı, 2025 Aile Yılı kapsamında yapılacak çalışmaları ele aldı.

DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine İlişkin İş Birliği Protokolü Lansman Toplantısı” ve “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” panel programı düzenlendi. Etkinlikte, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik ortak adımlar üzerinde duruldu.

Toplantıya, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Gökberk Sunal ve diğer yetkililer katıldı.

Sürece Hızlı Şekilde Dahil Olundu

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, yaptığı konuşmada, Aile Yılı kapsamındaki çalışmalara bilimsel katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, sürece hızlı şekilde dahil olduklarını vurguladı. Rektör Yılmaz, bu iş birliğinin aileyi destekleyecek adımlar atmayı amaçladığını ifade etti.

Aile Kurumu Toplum Düzenini Tehdit Ediyor

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ise konuşmasında, ailenin Türk toplumunun temel taşı olduğunu vurgulayarak, bu kurumun korunması gerektiğini belirtti. Vali Elban, aile kurumunun toplum düzenini tehdit edecek noktada olduğunu söyledi.

Görüşmelerin ardından “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” paneli gerçekleştirildi. Panelde, Aile ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürü Melih Keleş Türkiye genelinde ve İzmir özelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Panel moderatörü DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ise Üniversitenin çalışmalara bilimsel destek sağlayacağını ve faaliyetlerini beş ana başlıkta toplayacaklarını belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

ALES SONUÇ İLAN TARİHİ 2025 || ÖSYM tarihi duyurdu! ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? 6 Temmuz Pazar günü yapılan sınava giren yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde başta belirtilen sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki sınav sonuç tarihi ÖSYM tarafından ilan edildi. Bununla birlikte sınav sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle öğrenilebilecek. Peki, ALES – 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen ayrıntılar…

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

18. İstanbul Bienali’nin mekânları duyuruldu: Şehrin ritmini sergi deneyiminin parçası hâline getiren bir rota

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen süreçte tercih tarihleri, adayların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, mesleği ne? Ayşe Barım olayı nedir? ‘Darbeye teşebbüse yardım’ suçundan hakim karşısında!

Ayşe Barım olayı gündemde takip edilen konular arasında yer alıyor. Magazin dünyasında adı bir dönem sıkça geçen Ayşe Barım, Gezi Parkı olaylarında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçlamasıyla gündemde. Ünlü menajer, ID İletişim Danışmanlık A.Ş.’nin kurucusu olarak birçok yıldız ismin kariyerini yönlendirdi. Ancak 2025’te başlayan soruşturma, Barım’ı hem sektördeki tekelleşme iddialarıyla hem de 2013 Gezi Parkı protestolarındaki rolüyle tartışmaların odağına taşıdı. 7 Temmuz 2025’te hakim karşısına çıkan Ayşe Barım’ın davası, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Peki, Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, mesleği ne? İşte merak edilen detaylar!

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

TUS BAŞVURULARI 2025 || TUS 2. dönem başvuruları ne zamana kadar yapılacak? TUS 2. dönem başvuru kılavuzu ve sınav ücreti

TUS 2. dönem başvuruları için ÖSYM’den beklenen açıklama geldi. TUS başvuru ekranı açıldı ve kılavuz da yayınlandı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına başvurular elektronik ortamda alınacak. Sınava hazırlanan adaylar, TUS 2. dönem başvurularını belirlenen tarihlerde ais.osym.gov.tr sayfasından gerçekleştirecek. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklar. Peki TUS 2. dönem başvuruları ne zamana kadar yapılacak? TUS 2. dönem başvuru kılavuzu ve sınav ücreti…