Dışişleri’nden terör örgütü PKK’nın 2 Irak sınır muhafızını öldürmesine ilişkin açıklama

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: PKK’nın Saldırısı Sonucu 2 Irak Askeri Şehit Oldu

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, PKK terör örgütü tarafından öldürülen 2 Irak askerine başsağlığı diledi. Keçeli, Irak Hudut Kuvvetleri’ne bağlı 2 sınır muhafızının Dohuk’ta gerçekleşen saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını ifade etti.

Keçeli, “PKK terör örgütü, Türkiye ve Irak’ın ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmakta ve Irak’ın egemenliğini ihlal etmektedir. Bu son saldırı, terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü, terörle mücadelede Irak ile birlikte ortak hareket edeceklerini vurgulayarak, PKK’ya karşı kararlı bir tutum sergileyeceklerini belirtti.

Dohuk kentinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 2 Irak sınır muhafızı askerinin cenazelerine ulaşılırken, saldırıda yaralanan asker için ise acil şifalar dileyen Keçeli, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü de ekledi.

Related Posts

ABD’den Hizbullah’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara yaptırım kararı

ABD yönetimi, Hizbullah’ın kontrolünde olduğu belirtilen finans şirketi Al-Qard al-Hassan (AQAH) ile bağlantılı yedi üst düzey yetkili ve bir kuruluşu yaptırım listesine aldı.

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar artık satılmıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

İzmir’de ‘arazi’ dehşeti: 3 kardeş öldü

İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kardeş hayatını kaybetti.

BAE’den İsrail’e Batı Şeria tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail’den yapılan işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak çağrılarını kınadı.

Gazze’de ateşkes hakkında Hamas’tan yeni açıklama

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının sona ermesi ve insanı yardımların serbestçe geçişinin sağlanması konusunda kararlı olunduğu belirtilerek, Gazze Şeridi’nde ateşkes için arabulucuların sunduğu …