Dolar ezilince yatırımcı mevduata koştu: Aylık kazanç 37 bin lirayı buldu

Yüksek Faizli TL Mevduat Yatırımcıların Yeniden Gözdesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri konusundaki kararları sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıları harekete geçirdi. Yaşanan çakılmalar, altın ve Bitcoin gibi varlıklardaki dalgalanmaların yanı sıra, Türk Lirası mevduatlarının cazibesi arttı. Yatırımcılar, güvenlik arayışında yüksek faizli TL mevduatlarına yöneliyor.

Mevduat faizlerindeki yükselişte önemli bir etken de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesi oldu. Bu kararla birlikte bankalar da mevduat faiz oranlarını artırarak, yatırımcıları cezbetmeye çalışıyor. Bazı bankalar, müşterilerine hoş geldin faizi adı altında yüzde 52’ye kadar faiz sunuyor.

KİM NE KADAR KAZANIYOR?

NTV’nin haberine göre, yüzde 50 faiz oranıyla 100 bin TL’yi 1 aylık mevduata yatıran bir yatırımcı, vade sonunda yaklaşık 3.700 TL faiz elde edebilir. Aynı şartlarda 1 milyon TL’yi değerlendiren bir yatırımcı ise aylık yaklaşık 37.200 TL kazanabilir.

BİR YILDA YÜZDE 63’E VARAN KAZANÇ MÜMKÜN

Faiz oranları sabit kaldığı sürece, mevduatta birikimini her ay anapara+faiz olarak yenileyen bir müşteri, yıl sonunda yaklaşık yüzde 63 bileşik faiz kazanç elde edebilir. 1 milyon TL’lik yatırım, yıl sonunda brüt olarak 1 milyon 632 bin TL’ye ulaşabilir. Net kazanç ise stopaj oranlarına göre değişiklik gösterebilir.

FONLAR GÜÇSÜZ, BORSA ZAYIF, DÖVİZ GERİ PLANDA

Yatırım fonları zayıf performans sergilerken, Borsa İstanbul’da düşüş eğilimi devam ediyor. Dolar ve euro gibi döviz kurları ise mevduat faizlerinden daha düşük getiri sağlıyor. Altın fiyatları ise kısa vadeli dalgalanmalarla yatırımcıları endişelendiriyor.

Genel olarak, likiditeyi korumak isteyen yatırımcılar için yüksek faizli TL mevduatlar, güvenli bir liman olarak öne çıkıyor.

Related Posts

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Şimşek’e tepki: ‘Onun dünyası başka’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugüne kadar işçilerle ilgili müspet hiçbir şey yaptığını görmediğini söyleyerek, “Çünkü onun dünyası başka, biz çalışanların dünyası başka. O, dar çerçeveden tabloya bakıyor. Bazı memur sendikaları da işçiyi öyle görüyor ki, sanki biz marabayız. Biz, lağımından çöpüne kadar, ekmeğinden savunma sanayisine kadar, yerin altına kadar çalışıyoruz” ifadelerini kullan

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün zehirli çıktı: İade ettiler

Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 farklı ürün ‘zehir’ ve ‘kansorejen’ madde içerdiği gerekçesiyle iade edildi.

Putin: ‘Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda ve Çin’in otomobil üretimini Rusya’da gerçekleştirmek için attığı adımlardan ötürü memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Güney Afrika döviz rezervleri 67.6 milyar dolara ulaştı

Güney Afrika’nın brüt döviz rezervleri, Nisan 2025 itibarıyla 67.585 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Mart ayında 67.450 milyar dolar olan rezervler, özellikle altın rezervleri ve IMF Özel Çekme Hakkı SDR …

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi: Dış talep koşullarında ılımlı iyileşme devam ediyor

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi: Dış talep koşullarında ılımlı iyileşme devam ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir