Emniyetten çıplak arama açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yer alan “gözaltındaki kadınların çıplak arandığı” ve “cinsel tacize uğradıkları” yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu ve iftira niteliği taşıdığını açıkladı.

EGM’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya platformlarında yayılan bu tür paylaşımların, Emniyet Teşkilatı’nın itibarını zedelemeyi amaçlayan yalanlar olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığına dair paylaşımlar tamamen asılsızdır. Bu tür haberler, teşkilatımızı yıpratmak ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapılan iftiralardır” denildi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Gözaltındaki kadınların çıplak arandığı ve cinsel tacize uğradığı’ şeklindeki paylaşımlar, asılsız ve teşkilatımızı yıpratmaya yönelik iftiralardan ibarettir. Gözaltına alınan şahısların aranması ‘yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliği’ ile ‘adli ve önleme arama yönetmeliği’ne göre yapılmaktadır.

Teşkilatımız tüm bu iş ve işlemleri, yukarda beirtilen yönetmeliklerin çizdiği çerçevede büyük bir hassasiyetle ve titizlikle yerine getirmektedir.Bu iftiraları atanlar ve yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Related Posts

İsrail İran’da yeniden nükleer tesis vurdu!

İran medyası geçtiğimiz saatlerde 5 farklı şehirde patlamalar duyulduğunu aktardı. İran hükümeti, Tahran’daki saldırıda birçok İHA düşürdüğünü duyurdu. Öte yandan Tahran’ın yanı sıra İsfahan, Buyin Zehra, Zanjan ve Karaj şehirlerinde de patlamalar …

İran’da internete kısıtlama getirildi

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından İletişim Bakanlığı ülke genelinde internetin kısıtlandığını, durum normale dönünce kısıtlamanın sonlandırılacağını duyurdu.

İsrail, İran’ın nükleer tesislerine saldırdı | İran dinî lideri Hamaney’den açıklama: Siyonist rejim kendisine acı bir akıbet hazırladı

İsrail, İran’ın nükleer tesislerine saldırdı | İran dinî lideri Hamaney’den açıklama: Siyonist rejim kendisine acı bir akıbet hazırladı

NATO Genel Sekreteri Rutte, ülkelerin savunma harcamalarını ve üretimlerini artırma gerekliliğini yineledi

NATO Genel Sekreteri Rutte, ülkelerin savunma harcamalarını ve üretimlerini artırma gerekliliğini yineledi

İstanbul Pazar günü kışı yaşayacak! Sağanak uyarısı yapıldı

Meteoroloji, hafta sonu için kuzey, iç ve doğu bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. İstanbul’da yarın ve cumartesi günü yağış beklenmezken, pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı cuma günü 28, cumartesi 26, pazar günü ise 25-26 derece civarında seyredecek.

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran’da Umman’da devam edecek

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran’da Umman’da devam edecek