Filistinli gazeteci, Gazze Şeridi’ne yapılan İsrail saldırısında öldü

İsrail Saldırısında Hayatını Kaybeden Gazetecinin Eşi Doğum Yaptı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Eymen el-Cedy’in eşi, kocasının ölümünden kısa bir süre sonra doğum yaptı.

Yerel kaynaklara göre, Cedy’nin hamile eşi akşam saatlerinde bebek dünyaya getirdi.

Yetim bebek, babasının ismi olan Eymen adını aldı ve bu, Cedy’nin hayattaki ilk çocuğuydu ancak İsrail saldırısı nedeniyle oğlunu göremeden yaşamını yitirdi.

Gazze’de foto muhabiri olarak görev yapan Filistinli gazeteci, İsrail’in hedef aldığı “basın” aracının içinde bulunuyordu.

İsrail, “basın” aracını hedef almıştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Saldırıda, foto muhabiri Eymen el-Cedy’nin yanı sıra gazeteciler Faysal Ebu el-Kumsan, İbrahim eş-Şeyh Ali, Muhammed el-Led ve Fadi Hassune’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 201’e yükseldiği vurgulanmıştı. (AA)

Related Posts

Eski AKP’lilerden tepki çeken açıklamalar: AKP toplumsal muhalefeti geriyor

Belediye soruşturmaları toplumsal muhalefeti gererken, AKP’lilerin tepki çeken açıkalamları da bu gerginliği arttıyor. Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, eylemlere katılan yurttaşlara yönelik “sokak köpekleri” benzetmesini, eski AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı 1923 için “1923 kanlı darbesi” ifadesini kullandı.

Gökan Zeybek: ‘Karalar, Tutdere ve Şahin’in sevk işlemleri gerçekleşmiyor, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilimiz Ahmet Şahin’in adliyeye sevk işlemleri gerçekleşmiyor. Çünkü, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Turhan Çömez’den sert tepki: ‘Terörist başının taleplerini sarayın koridorlarında mı pişiriyorsunuz?’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe Kilit Harekâtı’ndaki asker kayıpları ve TBMM’de kurulması planlanan yeni komisyona ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Çömez, “Terörist başının taleplerini sarayın arka koridorlarında mı pişirip Meclis’e getireceksiniz?” diye sordu.

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.