Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

Gazze’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı Saldırılarla Yıkıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yok etti. Camilerden kiliselere, restoranlardan otellere, limandan futbol stadyumuna kadar birçok yapı enkaza döndü.

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’nin yeniden inşa edileceğini ve bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini iddia ediyor.

Ancak savaş öncesi Gazze, zaten turistik bir yerdi. Şimdi ise pek çok kişi sadece yıkım görüntülerini hatırlıyor.


Gazze Limanı harabeye dönüştü.

Gazze Limanı: Geçmişte Ana Geçim Kaynağıydı, Şimdi Harabe Halde

Örneğin Gazze Limanı, savaşın ilk günlerinde İsrail saldırılarıyla işlevsiz hale geldi. Balıkçılık filosuna ev sahipliği yapan liman, savaş öncesinde halkın geçim kaynaklarından biriydi ve gün batımı keyfi için de tercih ediliyordu.

Gazzeliler artık limanda balık avlamak yerine kıyıdan ağ atarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.


Bölgedeki en eski cami.

Peş peşe Yıkılan Tarihi Yapılar

Büyük Ömer Camii de Gazze Şehri’nde yıkılan tarihi yapılar arasında. İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören camii, bölgedeki en eski camilerden biriydi.

Kayserya Çarşısı ise Gazze ekonomisinin can damarıydı. Eskiden yüzük ve takı alışverişinin gözde mekanı olan çarşı, şimdi yıkık dökük ve bakımsız durumda.


Filistin Stadyumu yerinden edilmiş ailelere sığınak oldu.

Filistin Stadyumu: Barınma Amaçlı Kullanılıyor

Filistin Stadyumu, yerinden edilmiş ailelere geçici barınma sağlıyor. Gazze kulüpleri maçlarını burada yapıyor ve uluslararası futbol takımının antrenman sahası olarak kullanılıyordu.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze için kurban bağışında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılı Kurban Bayramı dolayısıyla kurban vekaletini bu yıl da Türk Kızılay’a verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yılki 7 hisse kurban vekaleti Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Demirtaş’a 15 yıl hapis istemiyle yeni dava: İlk duruşma 24 Eylül’de

Selahattin Demirtaş hakkında 2016’daki konuşmaları nedeniyle 15 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talebiyle yeni dava açıldı. İlk duruşma 24 Eylül 2025’te görülecek.

Samsun’da koca dehşeti: Boşanma aşamasındaki eşini öldürdü, intihar etti

Samsun’da bir kafede tartıştığı boşanma aşamasındaki eşi Pınar Altınel’i öldüren Cengiz Altınel, intihar etti. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Kazakistan’dan deprem mesajı: Türk halkına her zaman yardıma hazırız

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından destek mesajı gönderen Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, “Türk halkına gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını” söyledi.

İstanbul’da depremden kaçtı, maganda kurşunuyla vuruldu! 14 yaşındaki çocuk yaşam savaşı veriyor

İstanbul Sultangazi’de yol verme tartışması, silahlı çatışmaya dönüştü. Ateşlenen silahlardan çıkan mermilerdne biri, deprem nedeniyle dışarıda olan 14 yaşındaki M.U.’ya isabet etti. Ağır yaralanan M.U., yaşam mücadelesi verirken polis olaya karışanları arıyor.

AK Parti Eski Milletvekili Külünk: Devlet sosyal medya üzerinden yönetilmez

AK Parti Eski Milletvekili Metin Külünk, Haberler.com’da gazeteci Neşe Berber’in konuğu oldu. Külünk, dijital tehditlerden uluslararası ilişkilere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sosyal medya üzerinden kuşatıldığını söyleyen Külünk, bu sürece karşı milli birlik çağrısı yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir