Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, Yapay Zeka Tabanlı Veri Depolama Çözümü ile İşletmelerin Verimliliğini Artırıyor

Huawei tarafından geliştirilen yeni yapay zeka tabanlı veri gölü çözümü, işletmelerin büyük veri altyapılarını daha verimli kullanmalarını hedefliyor. Bu yeni çözüm, model eğitimi ve çıkarım süreçlerinde performansı artırmayı amaçlıyor.

Veri güvenliği ön planda tutulan bu yeni çözüm, OceanProtect adlı yedekleme depolama sistemi sayesinde rakiplerine göre 10 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Ayrıca fidye yazılım saldırılarını yüzde 99,99 doğruluk oranıyla tespit edebilen bu çözüm, özellikle veri güvenliğinin kritik olduğu sektörlerde güçlü bir koruma sağlıyor.

Veri Silolarının Ortadan Kalkması ve Analiz Süreçlerinin Hızlanması

Huawei’nin DME platformu, Omni-Dataverse teknolojisiyle entegre olarak farklı bölgelerdeki veri merkezleri arasındaki silo yapılarını ortadan kaldırarak analiz süreçlerini hızlandırıyor. Platform, 100 milyardan fazla dosya içerisinden saniyeler içinde veri çekebilme kapasitesiyle şirketlerin analiz süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

DataMaster aracı, Huawei’in platformunda yer alan AI Copilot özellikleriyle operasyonel süreçlerin desteklenmesine yardımcı oluyor. Akıllı soru-cevap sistemi, bakım asistanı ve denetim aracı gibi yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde kullanıcılar, bakım ve yönetim süreçlerinde daha hızlı ve etkili çözümler üretebiliyor.

Bu çözüm, sadece veri yönetimini değil aynı zamanda yapay zeka destekli iş modellerini hayata geçirme imkanı sunarken, şirketlerin üretken yapay zekadan maksimum verim elde etmelerine yardımcı oluyor.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Veri Depolama Ürün Grubu Başkanı Peter Zhou’nun açıklamalarına göre, “AI Data Lake” çözümü, veri depolama alanında sürekli yenilik getirerek, yüksek performans, kapasite ve dayanıklılık sağlıyor. Zhou, OceanStor A serisi adlı yüksek performanslı yapay zeka veri depolama çözümünün, yapay zeka geliştiricilerin verimliliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Related Posts

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Elektrik ileten bakteri keşfedildi

Bilim insanlarının, ABD’nin sahillerinde elektrik ileten yeni bakteri türü keşfettiği belirtildi. ABD’nin Oregon kıyısındaki çamur düzlüklerinde daha önce bilinmeyen bir bakteri türü keşfedildiği aktarıldı. Candidatus Electrothrix Yaqonensis adı …

Skype tarih oldu!

Skype tarih oldu!

Bir zamanların vazgeçilmezi artık tarih oldu

Amerikan teknoloji devlerinden Microsoft’a ait görüntülü ve sesli iletişim uygulaması Skype, bugün itibarıyla hizmetlerine son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir