İspanya’dan Trump’a rest

İspanya gazetesi El Pais’in haberine göre, Madrid, ABD’den F-35 savaş uçakları alma planlarını süresiz olarak rafa kaldırdı.

Gazetede yer alan habere göre Madrid, F-35 jetlerinin alternatifi için yüzünü Avrupa’ya döndü. Madrid, İkame sipariş olarak Eurofighter ya da henüz piyasaya sürülmemiş Geleceğin Muharebe Hava Sistemi’ni düşünüyor.

Hava ve deniz kuvvetlerini yenilemek için 6.25 milyar euro ön bütçe ayıran İspanya, Harrier AV8B savaş uçaklarını 2030 yılına kadar devre dışı bırakmayı planlıyor.

İLİŞKİLER GERİLİYOR

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ABD Başkanı Donald Trump’ın NATO’ya sunduğu yüzde 5’lik askerî harcama hedefini sıklıkla eleştiriyor. Bu kararla birlikte, Madrid-Washington hattının daha da gerilmesi muhtemel.

Öte yandan, ABD ile gerilimli ilişkilere sahip Hindistan da F-35 savaş uçaklarıyla ilgilenmediğini duyurmuştu. Kısa süre önce ABD, Rusya’dan petrol ithal ettiği, dolayısıyla da Ukrayna’daki savaşı finanse etmekle suçladığı Hindistan’ın gümrük vergilerini iki katına, yani yüzde 50’ye çıkarmıştı.

Related Posts

Bayramiç’te Orman Yangını: Saçaklı Köyü Zarar Gördü

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yangın nedeniyle Saçaklı köyündeki evler kullanılmaz hale geldi.

Niğde’de Silahlı Saldırı: 8 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı

Niğde’de bir oto galerisine düzenlenen silahlı saldırıda, 8 yaşındaki çocuk başından vurularak ağır yaralandı.

Eşini katledip intihar etti

Kayseri’de eşini tabancayla öldüren Onur K., aynı silahla yaşamına son verdi.

Tarihi mirasa tanıklık

Beştepe’deki “Geleceğe Miras-Arkeolojinin Altın Çağı” sergisine özel davetle giren SÖZCÜ, iade edilip ilk kez sergilenen eserleri görüntüledi. Sergide, Cleveland’dan dönen Marcus Aurelius heykeli, 1915 Çanakkale şehidinin mezar taşı ve üç yöne bakan “sihir tanrıçası” heykeli dikkat çekti.

Gazze’de İsrail Saldırıları: 14 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu Gazze’de düzenlediği saldırılarda 14 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok yaralı var.

Beşiktaş’tan beğenilmeyip gönderilen Masuaku Premier Lig’e transfer oldu

Beşiktaş’ta eleştirilerin odağı olan ve takımdan yollanan Arthur Masuaku, Premier Lig ekibi Sunderland ile 2 yıllık anlaşma sağladı.