İstanbul Bakırköy her yönden sağlığa çalıştı






İstanbul Bakırköy’de Sağlık ve Çevre Projeleri

İstanbul Bakırköy’de Sağlık ve Çevre Projeleri

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da sağlık alanında Bakırköy Tıp Merkezi’nin yenilenmesi ve hizmete sunulmasıyla birlikte, can dostlarımız için VetBak adlı Mobil Veterinerlik Aracı da hizmete girmiştir.

İlçedeki tüm mahallelerde ilk kez toplu temizlik, peyzaj ve bakım çalışmalarının yanı sıra sıfır atık konusunda önemli adımlar atan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun göreve gelmesiyle, insan ve çevre sağlığının yanı sıra sokak hayvanları için de çeşitli projeler hayata geçirilmiştir.

Bakırköy Meydan, Osmaniye Meydan, Yeşilköy, Yeşilyurt Çarşı, General Şükrü Kanatlı gibi bölgelerde yıkama çalışmaları yoğunlaştırılmıştır.

Çevre sağlığını korumak amacıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurularak tekstil atıkları, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlar kaynağında toplanarak ekonomiye kazandırılmaya başlanmıştır.

Bakırköy Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmayarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve bakım hizmetleri sunmaktadır. Başkan Ovalıoğlu’nun döneminde, 4 bin 16 sokak hayvanı tedavi ve bakım görürken, 63 sokak hayvanı da sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşmuştur.


Related Posts

Kilolarıyla gündem olan Zara, zayıflama sırrını verdi: 24 saatte bir…

Türk Halk Müziği sanatçısı Zara fazla kilolarıyla gündem olmuştu. Kilo vermeye başlayan sanatçı sırrını açıkladı.

Erdoğan’dan ‘barış’ vurgulu 19 Mayıs mesajı: Gençlerimize müreffeh bir ülke bırakmak için çalışıyoruz

Erdoğan’dan ‘barış’ vurgulu 19 Mayıs mesajı: Gençlerimize müreffeh bir ülke bırakmak için çalışıyoruz

CHP’li Murat Bakan’dan İzmirlilere ’19 Mayıs’ çağrısı: ‘Gündoğdu’da buluşalım!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği miting için yurttaşlara çağrıda bulundu.

İBB, 4 tesiste kurban satış ve kesim hizmeti verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa ve Anadolu Yakası’nda toplam 4 tesiste kurban satış ve kesim hizmeti sunacak.

Barajlar alarm veriyor! Şehrin içme suyu bitmek üzere…

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası’nda, kurak geçen kış mevsiminin ardından barajların doluluk oranı alarm vermeye başladı. Kentin içme suyunu sağlayan barajlardan Altınapa’nın 2023 yılı Mayıs ayında 27 milyon metreküp olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde 5,7 milyon metreküp olarak ölçüldü.

Vatikan’da Tarihi Tören: Papa Leo’dan İlk Ziyaret Türkiye’ye

Dünyanın gözü bu sabah Vatikan’daydı. St. Peter Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir ayinle, Katolik dünyasının yeni ruhani lideri Papa Leo resmen görevine başladı. Binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı doldururken, tören sade ve halkla iç içe bir atmosferde gerçekleşti.