Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

Şimşek İngiltere’de PKK feshini değerlendirdi: Güneydoğu, Türkiye’nin büyümesinin yeni motoru olacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Londra’daki yıllık toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin konuştu. Şimşek, siyasi gelişmelerin ekonomiye etkisini anlattı: “PKK’nın kendini …

Yol haritası çizildi

“Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirilen 4. Tarım Orman Şurası kararları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanıyor. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde kamuoyuna duyurulacak sonuç bildirgesi, tarımın geleceğinin yol haritasını şekillendiriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem’den yaş çay fiyatına tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, 2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor” dedi.

Altının kilogram fiyatı gün sonunda ne kadar oldu? (13 Mayıs 2025)

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, günün sonunda 4 milyon 103 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 4 milyon 100 bin lira, en yüksek 4 milyon 118 bin lirayı gören …

Altının gramı 4 bin 69 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 4 bin 69 liradan işlem görüyor. Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,7 azalışla 4 bin 33 liradan tamamladı. Çeyrek altın 6 bin 750 liradan, Cumhuriyet altını 26 bin 910 liradan satılıyor.

Petrokimya tesisi için Hollanda ziyareti

SASA ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve beraberindeki heyet, Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki VPR ile İtalya’nın Sardinya kentindeki Sarroch rafinerilerini ziyaret etti.