Müteahhitlere 1 yılda 60.3 milyar aktı

Son 3 yılda YİD projeleri işletmecilerine ödenen toplam miktar ise 153 milyar TL’ye yükseldi. TBMM’e konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, garanti ödeme tutarının önümüzdeki 3 yılda ikiye katlanarak 328 milyar 490 milyon TL’ye ulaşacağını söyledi.

EMEKLİYE 46 MİLYAR

İktidarın asgari ücretliye, emekliye yok dediği bütçenin yandaş firmalara aktarıldığını belirten Polat, “En düşük emekli maaşı ise yüzde 15’lik zamla 14 bin 469 TL oldu. 4 milyon emekli 14 bin 469 TL maaş alırken bu vatandaşlarımızın yıllık maliyeti 46 milyar lira. Köprü ve otoyol işleten birkaç şirkete ise 60 milyar TL aktarılıyor” dedi.

Bu miktara Avrasya Tüneli ödemelerinin dahil olmadığını da ekleyen Polat, “2024’te YİD projelerine yapılan yüzde 200 zam da garanti ödemelerini durdurmadı” diye konuştu.

Related Posts

KKM’de azalış devam etti

KKM’de azalış devam etti

Bakan Bayraktar’dan doğal gaz açıklaması: İran’dan sevkiyat devam edecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin doğal gazda ana tedarikçilerinden İran’ın gaz sevkiyatına devam ettiğini bildirdi.

KKM’de düşüş devam ediyor: Toplam mevduatın payı yüzde 2,5’i oldu

Kur korumalı mevduatın Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarından çıkış geçen hafta 5 milyar 194 milyon lira azalarak 566 milyar 321 milyon liraya düştü.

Faturalara zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan doğalgaz açıklaması

İsrail-İran gerilimi küresel piyasalarda belirsizlik yaratırken, petrol fiyatları da bir anda fırladı. Petroldeki artış Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yansırken, yeni zamların olup olmayacağı endişesi hakim. Bir diğer endişle ise doğalgaz ile …

e-Nabız’da yeni dönem! Sistem değişti

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

Ula sarımsağında hasat başladı

Muğla’nın Ula ilçesinde coğrafi işaret tescilli sarımsağın hasadına başlandı.