OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Suudi Arabistan ve Diğer OPEC+ Ülkeleri Piyasa Koşullarını Değerlendirdi

OPEC’ten gelen bir açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman dahil olmak üzere 8 OPEC+ ülkesi, piyasa koşullarını değerlendirmek üzere çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamada, düşük petrol stoklarının sağlıklı piyasa dinamiklerini yansıttığı vurgulanarak, grup üretim artışının 5 Aralık 2024’te alınan bir karara dayandığı belirtildi.

Bu çerçevede, bahsi geçen ülkeler, 1 Nisan itibarıyla daha önce uyguladıkları günlük 2,2 milyon varillik gönüllü kesintilerini kademeli ve esnek bir şekilde sonlandırarak, haziranda önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gitmeye karar verdi.

Açıklamada, günlük 411 bin varillik artışın 3 aylık kademeli artışın bir parçası olduğu ve grupun bu artışları piyasa koşullarına göre durdurabileceği veya tersine çevirebileceği belirtildi.

Grubun temmuz ayı üretim seviyesini belirleyeceği bir sonraki toplantısının 1 Haziran’da gerçekleştirileceği kaydedildi.

PETROL FİYATLARI SON 4 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ

OPEC+ grubu, 3 Nisan’da yaptığı açıklamada, 1 Nisan itibarıyla günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini kademeli olarak sonlandırarak, mayısta günlük 411 bin varillik üretim artışı yapacaklarını duyurmuştu.

Bu karar, ABD yönetiminin ticaret tarifeleri ile birlikte petrol fiyatlarını varil başına 60 doların altına indirerek son 4 yılın en düşük seviyesine geriletmıştı.

Related Posts

T625 GÖKBEY ilk deniz aşırı uçuşunu yaptı

Türkiye’nin ilk milli Genel Maksat Helikopteri T625 GÖKBEY, bugün ilk deniz aşırı uçuşunu başarıyla tamamlayarak TEKNOFEST kapsamında KKTC’ye ulaştı.

Avrupa’nın en ucuz işçileri biz olduk

Ücretli çalışanların kaybı gün geçtikçe büyüdü. Aylık ortalama gelir sıralamasında Bulgaristan’ın ardından en kötü ikinci ülke olduk. Asgari ücretlinin bir saatlik emeği, yalnızca bir ekmeğe yetiyor.

Sakarya’dan 1,6 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’nin otomotiv ihracatında başı çeken illerinden Sakarya, yılın ilk 4 ayında 1 milyar 576 milyon 718 bin dolarlık dış satıma imza attı.

ABD’deki petrol sondaj kulesi azaldı

ABD’de bulunan petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 adet azalarak 479’a geriledi.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

PİLOT girişimleri Silikon Vadisi’nde

Türk Telekom’un yenilikçi girişimlere yatırım yapan şirketi TT Ventures’ın hızlandırma programı PİLOT kapsamında; PİLOT girişimcilerine özel olarak tasarlanan globalleşme programı Stanford Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir