Sağlık-Sen Başkanı Doğan: Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri artırılmalı

Sağlık-Sen Samsun Şubesi’nin İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, temsilcilerin sorularını cevapladı.

Doğan, sağlık çalışanlarının aldığı nöbet ücretlerinin günümüz ekonomik şartlarına göre düşük kaldığını ve nöbet ücretlerinin artırılması için mücadele ettiklerini vurguladı. Doğan, “Sağlık hizmetleri 7 gün 24 saat kesintisiz biçimde verilen nitelikli bir hizmettir. Eğitim gerektirir, tecrübe gerektirir, emek ister, özveri ister. Alınan riskler vardır, yüklenilen sorumluluklar fazladır. Ancak, 24 saat esaslı çalışan hekimin, hemşirenin, ebenin nöbet ücretleri hakkaniyetli değildir, yapılan işin karşılığı hiç değildir. Gece çalışanlar için pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bu konudaki talebimiz, önerimiz nettir! Nöbet ücretleri hakkaniyetli biçimde artırılmalı ve sağlık profesyonellerine gece çalışma tazminatı ödenmelidir” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Related Posts

İsrail İran’da yeniden nükleer tesis vurdu!

İran medyası geçtiğimiz saatlerde 5 farklı şehirde patlamalar duyulduğunu aktardı. İran hükümeti, Tahran’daki saldırıda birçok İHA düşürdüğünü duyurdu. Öte yandan Tahran’ın yanı sıra İsfahan, Buyin Zehra, Zanjan ve Karaj şehirlerinde de patlamalar …

İran’da internete kısıtlama getirildi

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından İletişim Bakanlığı ülke genelinde internetin kısıtlandığını, durum normale dönünce kısıtlamanın sonlandırılacağını duyurdu.

İsrail, İran’ın nükleer tesislerine saldırdı | İran dinî lideri Hamaney’den açıklama: Siyonist rejim kendisine acı bir akıbet hazırladı

İsrail, İran’ın nükleer tesislerine saldırdı | İran dinî lideri Hamaney’den açıklama: Siyonist rejim kendisine acı bir akıbet hazırladı

NATO Genel Sekreteri Rutte, ülkelerin savunma harcamalarını ve üretimlerini artırma gerekliliğini yineledi

NATO Genel Sekreteri Rutte, ülkelerin savunma harcamalarını ve üretimlerini artırma gerekliliğini yineledi

İstanbul Pazar günü kışı yaşayacak! Sağanak uyarısı yapıldı

Meteoroloji, hafta sonu için kuzey, iç ve doğu bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. İstanbul’da yarın ve cumartesi günü yağış beklenmezken, pazar günü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı cuma günü 28, cumartesi 26, pazar günü ise 25-26 derece civarında seyredecek.

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran’da Umman’da devam edecek

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran’da Umman’da devam edecek