Şam’daki HTŞ yönetimi: Rusya, geçmişteki hatalarına dönmemeli

Rusya, Heyet Tahrir Şam Yönetimine Destek İçin Şam’a Heyet Gönderdi

Suriye’de Beşar Esad hükümetinin devrilmesinin ardından Rusya’ya ait askeri üslerin durumu belirsizliğini korurken, Moskova, Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) kontrolündeki Şam’a resmi bir heyet gönderdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve Suriye Görevlisi Aleksander Lavrentyev’in de bulunduğu delegasyon, Şam’da önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamalara göre, HTŞ yönetimi Rusya ile ilişkilerin yeniden kurulması için geçmişteki hataların ele alınması gerektiğini belirtirken, Rus heyetinin ziyareti sırasında Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğü gibi konular ele alındı.

Rusya tarafından yapılan açıklamalarda, Suriye’deki olumlu değişimlerin desteklendiği ve Suriye halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğinin vurgulandığı ifade edildi.

HTŞ lideri Muhammed El Colani ile görüşen Bogdanov, görüşmelerin yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilere sürekli ve ilkeli yaklaşımın önemine değindi. Rusya’nın Suriye’ye yardım ve destek sağlamaya hazır olduğu aktarıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Mehmet Nuri Ersoy’a sert sözler: ‘Patron Bakan, dinlenme hakkını bile çok görüyor’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Turizm Bakanı’nın aynı zamanda turizm patronu olduğu bir ülkede işçinin kaderi kölelik olmuştur! Bugün turizm işçisine dayatılan bu keyfilik, yarın diğer sektörlere de yayılacak. Amaç, Türk işçisini modern köle haline getirmektir” diyerek turizm işçilerinin 6 gün değil, 10 gün çalışma sonrası hafta tatili hakkını kullanabileceği düzenlemeye tepki gösterdi.

Dev fabrikada korku dolu anlar! Silahlı adam ele geçirdi

Ünlü otomotiv devi Stellantis’in ABD’deki bir fabrikasını silahlı adam ele geçirdi.

Bir aslan vakası da İzmir’de yaşandı: Beklenmedik saldırı canından etti

İzmir’in umutla izlediği küçük bir kurtuluş hikâyesi, beklenmedik bir trajediye dönüştü. Kaçak yollarla getirildiği çiftlikten kurtarıldı, halkın oylarıyla ismi kondu, aylarca tedavi edildi ancak “Pars” adı verilen genç aslan, kendi türünden gelen bir saldırıyla yaşamını yitirdi.

Fethiye’de Sude’yi hayattan koparan kaza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, devrilen motosikletteki Sude Koyuncu öldü, sürücü Soner Kütahya yaralandı.

ABD BM’nin Filistin Özel Raportörüne yaptırım uygulama kararı aldı

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese’ye yaptırım uygulama kararının tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini belirterek, “Özel raportörler ya da herhangi başka bir BM uzmanı veya yetkilisine karşı tek taraflı yaptırımların uygulanması kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile telefonda görüştü.