Sıcaklıklar 12 derece artıyor, Bakan Yumaklı’dan ”orman yangını” uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Orman Yangınlarıyla İlgili Uyarılar!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları konusunda uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığındaki artışa dikkat çeken Yumaklı, meteorolojik verilere göre önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıkların yükseleceğini belirtti.

Yumaklı, “Meteorolojik verilere göre, önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıkların 6 ila 12 derece artması bekleniyor. Ayrıca nem oranının düşmesi ve kuvvetli rüzgarlar, orman yangınları için risk oluşturuyor.” dedi.

Orman yangınlarına sebep olmanın vatan hainliğiyle eşdeğer olduğunu vurgulayan Bakan Yumaklı, Türkiye’nin en güçlü hava-kara filosu ve orman kahramanlarıyla “Yeşil Vatan”ı korumaya devam edeceklerini ifade etti.

VATANDAŞLARA “DUYARLILIK” ÇAĞRISI

Yumaklı, vatandaşlardan bu kritik süreçte duyarlı olmalarını istedi. Anız yakılmaması, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve atıkların doğaya değil, çöp kutularına atılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca tarım makinelerinde su tankeri ve yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğini belirtti.

YENİ SICAK HAVA DALGASI GELİYOR!

Ayrıca, AKOM’dan yapılan açıklamada, Basra kökenli sıcak hava dalgalarının etkisini sürdürdüğü belirtilirken, Afrika kökenli yeni bir sıcak hava dalgasının da yola çıktığı bildirildi. Tahminlere göre sıcaklıkların önümüzdeki günlerde rekor seviyelere çıkması bekleniyor.

İSTANBUL’DA SICAKLIKLAR 40 DERECEYİ GEÇEBİLİR!

AKOM’un verilerine göre, önümüzdeki günlerde İstanbul’da hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması bekleniyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıda bulunmaktan kaçınılmasını tavsiye ediyor.

Related Posts

İŞKUR, Kayseri’de 10 bin 988 kişiyi işe yerleştirdi

2025’te Kayseri’de İŞKUR, 10.988 kişiyi işe yerleştirirken, 23.548 açık iş ilanı aldı.

Doğurganlık Hızı Düşüyor

Çocuk üretimi tüketim aracı haline geldi, doğurganlık hızı 2023’te 1,48’e geriledi.

Türk Telekom’a 25 yıl süre verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Telekom’un sabit hatlara yönelik imtiyaz sözleşmesinin 25 yıl daha uzatılacağını açıkladı. Uzatma işlemi, mevcut sözleşmenin sona ereceği Şubat 2026’dan önce tamamlanacak. Yenilenecek sözleşmeye …

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.