Silivri gece yarısı hareketliliği: İBB tutukluları farklı şehirlere götürülüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İle İlgili Tutuklama Kararında Yeni Gelişme: Tutuklular Farklı Şehirlere Nakledilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan bazı isimlerin farklı illerdeki cezaevlerine nakledileceği açıklandı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu tutukluların Çorlu, Tekirdağ ve Kocaeli cezaevlerine sevk edileceğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tutuklama

KİM HANGİ ŞEHİRE GÖTÜRÜLECEK?

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın aktardığı bilgiye göre, tutukluların cezaevi dağılımı şu şekilde olacak:

  • Murat Ongun ve Hüseyin Köksal: Çorlu Cezaevi
  • Murat Kapki, Nihat Sütlaş, Adem Soytekin ve Tuncay Yılmaz: Tekirdağ Cezaevi
  • Fatih Keleş, Necati Özkan ve Serdal Taşkın: Kocaeli Cezaevi

Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İBB soruşturmasında tutuklananlardan Murat Ongun ve Hüseyin Köksal Çorlu, Murat Kapki, Nihat Sütlaş, Adem Soytekin ve Tuncay Yılmaz Tekirdağ, Fatih Keleş, Necati Özkan ve Serdal Taşkın Kocaeli cezaevine naklediliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Avukat Ersöz: “Tutuklulara Sevk Bilgisi Bildirildi”

Konuya ilişkin bir açıklama da avukat Hüseyin Ersöz’den geldi. Ersöz, Adalet Bakanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda tutukluların sevk işlemleri hakkında bilgilendirildiğini belirtti. Saat 21.00 itibarıyla sağlık kontrolünden geçirilen tutukluların, sabah saatlerinde gerçekleşecek nakil için hazırlık yapmaları istendi.

Related Posts

Eski AKP’lilerden tepki çeken açıklamalar: AKP toplumsal muhalefeti geriyor

Belediye soruşturmaları toplumsal muhalefeti gererken, AKP’lilerin tepki çeken açıkalamları da bu gerginliği arttıyor. Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, eylemlere katılan yurttaşlara yönelik “sokak köpekleri” benzetmesini, eski AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı 1923 için “1923 kanlı darbesi” ifadesini kullandı.

Gökan Zeybek: ‘Karalar, Tutdere ve Şahin’in sevk işlemleri gerçekleşmiyor, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekilimiz Ahmet Şahin’in adliyeye sevk işlemleri gerçekleşmiyor. Çünkü, talimat gelmeden işlemeyen bir adalet düzenindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Turhan Çömez’den sert tepki: ‘Terörist başının taleplerini sarayın koridorlarında mı pişiriyorsunuz?’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe Kilit Harekâtı’ndaki asker kayıpları ve TBMM’de kurulması planlanan yeni komisyona ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Çömez, “Terörist başının taleplerini sarayın arka koridorlarında mı pişirip Meclis’e getireceksiniz?” diye sordu.

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Uganda’nın 40 yıllık devlet başkanı, yeniden iktidar partisinin başkan adayı olarak ilan edildi

Önce istinat duvarına ardından başka bir araca çarpan sürücü öldü

Aydın’ın Efeler ilçesinde istinat duvarına, ardından bir araca çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti. Öte yandan hayatını kaybeden sürücünün alkollü olduğu tespit edildi.

Hamaney İsrail savaşının ardından ilk kez kamuoyu karşısında

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu önüne çıktı.