Starbucks düşmeye devam ediyor

Starbucks, 2025 mali yılının üçüncü çeyreğindeki performansını açıkladı ve 29 Haziran’da sona eren üç aylık dönemi değerlendirdi.

Şirketin küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları söz konusu dönemde yüzde 2 azaldı. Kuzey Amerika ve ABD’deki mağaza satışları da yüzde 2 geriledi.

Starbucks, uluslararası karşılaştırılabilir mağaza satışlarında bir değişiklik yaşamışken, Çin’de ise %2’lik bir artış yaşandı.

29 Haziran’da sona eren üç aylık dönemde, Starbucks’ın geliri geçen yılın aynı dönemine göre %3,8 artarak 9,5 milyar dolara yükseldi.

Şirketin karı ise aynı dönemde %47,1 azalarak 558,3 milyon dolara geriledi. Hisse başına kar da %47,3 azalarak 49 sente düştü.

Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykotlarla karşı karşıya kalan Starbucks, küresel satışlarda altı çeyrek üst üste düşüş yaşadığını bildirdi.

Related Posts

Dondurma İadesi Tüketti, Pala Saldırısına Uğradı

Eskişehir’de market sahibi, eriyen dondurma yüzünden pala ile saldırıya uğradı ve yaralandı.

Gayrimenkul sertifikalarında yeni düzenleme

Pay piyasasında işlem görebilecek gayrimenkul sertifikalarında fiyat marjı yüzde 10’dan yüzde 5’e indirildi.

Temmuzda vatandaşın enflasyon beklentisi yükseldi

Merkez Bankası Sektörel Enflasyon Beklentiler anketine göre vatandaşın enflasyon beklentisi Temmuz ayında 1,5 puan artarak yüzde 54,5 seviyesine yükseldi.

30 yıllık bakkal mahalleliyi soyup soğana çevirdi: Ailesini bırakıp kaçtı

Olay, Adana’nın en kalabalık semtlerinden biri olan Dağlıoğlu Mahallesi’nde yaşandı. Mahallede yaklaşık 30 yıldır esnaflık yapan S.E., çevresinde güvenilir bir isim olarak tanınıyordu. Gıda ticareti yaptığı ve toplu alışverişler için mahalle …

Tüketici Güven Endeksi Temmuz’da Düştü

TÜİK, tüketici güven endeksinin Temmuz ayında yüzde 1,8 azalarak 83,5 olduğunu açıkladı.

Kartepe’deki Doğa Oteli Fiyatları Sabit

Yüksek enflasyona rağmen Kartepe’deki bir otel, konaklama fiyatlarını sabit tutarak ilgi görüyor.