Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

GetirAraç, Gelişmiş Sensör ve Telemetri Altyapısıyla Sürücü Güvenliğine Katkıda Bulunuyor

GetirAraç, sesli güvenlik ve uyarı sistemi, sürücü skorlaması, frenleme davranışı, hızlanma karakteri ve trafik kurallarına uyum gibi çeşitli kriterleri anlık olarak izleyip analiz etmeyi sağlayan gelişmiş sensör ve telemetri altyapısıyla sürücü güvenliğini destekliyor. Şirket, kullanıcı başına düşen ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlayarak trafik güvenliğine önemli bir katkı sağladığını duyurdu. Ayrıca, güvenli sürüş sisteminin devreye alınmasından sonra toplam 26.172 kişinin sistem dışında kaldığı belirtildi.

Trafik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız açıklamasında, “Araçlarımızda entegre şekilde çalışan gelişmiş IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları kullanıyoruz. Bu cihazlar, her bir araçtan anlık olarak yaklaşık 50 farklı parametre verisini toplamamızı sağlıyor. Bu teknoloji, araçlar üzerinde fiziksel erişim gerektirmeden belirli işlemlerin güvenli ve merkezi bir şekilde yönetilmesini mümkün kılıyor. Böylece operasyonel süreçlerde hem hız hem de güvenlik açısından önemli avantajlar elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, yapay zekaya geçişi hızlandırmayı amaçlayan “AI Data Lake” çözümünü Almanya’da düzenlediği IDI Forumu’nda duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir