İstanbul Bakırköy her yönden sağlığa çalıştı






İstanbul Bakırköy’de Sağlık ve Çevre Projeleri

İstanbul Bakırköy’de Sağlık ve Çevre Projeleri

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul’da sağlık alanında Bakırköy Tıp Merkezi’nin yenilenmesi ve hizmete sunulmasıyla birlikte, can dostlarımız için VetBak adlı Mobil Veterinerlik Aracı da hizmete girmiştir.

İlçedeki tüm mahallelerde ilk kez toplu temizlik, peyzaj ve bakım çalışmalarının yanı sıra sıfır atık konusunda önemli adımlar atan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun göreve gelmesiyle, insan ve çevre sağlığının yanı sıra sokak hayvanları için de çeşitli projeler hayata geçirilmiştir.

Bakırköy Meydan, Osmaniye Meydan, Yeşilköy, Yeşilyurt Çarşı, General Şükrü Kanatlı gibi bölgelerde yıkama çalışmaları yoğunlaştırılmıştır.

Çevre sağlığını korumak amacıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurularak tekstil atıkları, ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlar kaynağında toplanarak ekonomiye kazandırılmaya başlanmıştır.

Bakırköy Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmayarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve bakım hizmetleri sunmaktadır. Başkan Ovalıoğlu’nun döneminde, 4 bin 16 sokak hayvanı tedavi ve bakım görürken, 63 sokak hayvanı da sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşmuştur.


Related Posts

CHP’li İzmit Belediyesi, 73 milyon TL fazla verdi…AKP’li belediyeler çöküşte

CHP’li İzmit Belediyesi’nin 2024 yılı kesin hesabı, meclis toplantısında görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Serdar Atasever, İzmit Belediyesi’nin 2024 bütçesinde 73 milyon TL fazla verdiğini açıkladı. Kocaeli’de yalnızca İzmit ve Gebze belediyeleri bütçeyi artıda kapatırken, diğer belediyeler toplamda 2,5 milyar TL açık verdi.

Yardım adı altında Gazze’yi işgal planı

ABD ve İsrail’in anlaştığı öne sürülen yardım planı, Gazze’nin tam işgalini amaçlıyor. Yardımlar, 1,2 milyon kişiyle sınırlı tutulacak ve sadece güneyde kurulacak toplama kamplarında dağıtılacak. Kalanlar ölüme ya da zorunlu tehcire mahkum edilecek.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir